Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи водосвет и полагане на

...
Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи водосвет и полагане на
Коментари Харесай

Положиха основите на нов храм в Добрич

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи водосвет и полагане на първия камък за строителството на нов православен храм „ Свети Лука – Архиепископ Симферополски и Кримски “ в Добрич, съобщи кореспондентът на .
Митрополит Йоан уточни, че построяването на храм не е лесна задача и евентуално ще има компликации. Но свети Лука е популярен - и преди канонизацията му, и по-късно са осъществени доста чудеса. А това е сигурното увещание, че храмът ще се построи, убеден е митрополитът.

Кметът на Добрич Йордан Йорданов изрече благодарността си към митрополита за позволение да бъде построен нов православен храм в града. Очакванията му са до година - две миряните да имат още едно място за допир с Господ.

По данни на проектант Петър Николов, изготвил проекта, новата черква ще е кръстокуполна с повърхност от 256 кв. м. Наосът ще е 132 кв. м., олтарът – 32 кв. м., а височина на купола – 16 метра. Камбанарията е в оста на симетрията. Проектът е съгласуван с каноните на православието и при правенето му храмът е позициониран в парковата среда, в каквато ще бъде трансфорат парцелът от към 5 дка, който общината даде безплатно. Пред църквата ще има шадраван. Храмът ще е наличен и за хора с увреждания, сподели още арх. Николов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР