Варненският апелативен съд потвърди задържането под стража на 26-годишния разградчанин,

...
Варненският апелативен съд потвърди задържането под стража на 26-годишния разградчанин,
Коментари Харесай

Потвърдиха задържането на обвиняемия за компютърни престъпления и пране на пари

Варненският апелативен съд удостовери задържането под стража на 26-годишния разградчанин, упрекнат за компютърни закононарушения и пране на пари, оповестяват от пресцентъра на институцията.

Младият мъж бе арестуван в Разград на 13 май.

Удариха тайфа за компютърни закононарушения и пране на пари

При профилирана акция на бранш "Борба за проведената престъпност " бяха претърсени няколко парцела, конфискувани бяха седем автомобила, преносими компютри, мобилни телефони, флаш памети и над 35 хиляди лв.. В дома на арестувания е открит компютър със злотворен програмен продукт - приложение за далечен достъп до други компютърни системи в прикрит режим. Установен е и файл с голям брой IP адреси, имена, електронни пощи, пароли за достъп и данни от банкови карти.

Повдигнатото обвиняване е за въвеждане на компютърен вирус и компютърна стратегия, предопределена за нарушение на активността на осведомителна система, за узнаване или прекопирване на данни без позволение.

За разлика от отбраната, съдът смята, че може да се аргументира съпричастността на обвинения и към двете действия. В поддръжка на това са обиските в дома му и разпитите на очевидци. Съдебният състав отчел и миналата съдимост на привлечения към отговорност. Той е осъждан за сходни закононарушения - потребление на данни от непознати банкови карти без единодушието на титулярите, посредством достъп до осведомителни системи.

Решението не предстои на обжалване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР