Варненският апелативен съд потвърди решението за задържане под стража на

...
Варненският апелативен съд потвърди решението за задържане под стража на
Коментари Харесай

Оставиха в ареста кипърец, издирван заради измами за близо милион евро

Варненският апелативен съд удостовери решението за задържане под стража на жителя на Република Кипър Георгиос М. за да бъде обезпечен при разглеждане на екстрадиционното произвеждане против него.

Чужденецът се търси в родината си за осъществени 10 закононарушения, измежду които машинация при продажба, заверка на доходи от противозаконна активност, издаване на чекове без покрития и други.

В Кипър закононарушенията, за които е търсен Георгиос М., се санкционират с оптимален период отнемане от независимост от 14 години. Те са наказуеми и по българското законодателство.

В интервала от 2008-2016 год. в качеството си на притежател на компания за покупко-продажба на недвижими парцели търсеният с ЕЗА придобил посредством машинация сумата от 914 280 евро, с което нанесъл щета на петима свои сънародници.

Обвиненият заявявал на евентуалните купувачи, че има преференциални парцели за обмен в Каварна и Шабла. След като получил сумите, Георгиос заречен на купувачите да им издаде документи за благосъстоятелност върху парцелите, само че не сторил това.

Издирваният кипърски жител получил пари с обещанието да спомага на пострадалите при вложението в парцели на територията на България.

Сумата обаче не била вложена в парцели. Георгиос заречен да я върне, само че не направил това. На други от пострадалите си сънародници издал чекове за покриване на задълженията, които се оказали без покритие.

Георгиос беше арестуван на 14 август, откакто три седмици по-рано беше разгласен за интернационално търсене с европейска заповед за арест, издадена от Окръжния съд в Никозия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР