Варненският апелативен съд потвърди ареста на обвиняем за грабеж, представляващ

...
Варненският апелативен съд потвърди ареста на обвиняем за грабеж, представляващ
Коментари Харесай

30-годишен рецидивист с параноидна шизофрения поиска да бъде пуснат от ареста, съдът във Варна отказа

Варненският апелативен съд удостовери ареста на обвинен за обир, представляващ рисков рецидив. Срещу Николай С. е повдигнато обвиняване, откакто на вечерта на 8 април тази година на бул. „ Цар Освободител “ във Варна използвал мощ и лишил сак с непознати движимости от мъж. Това оповестиха от съда.

30-годишният арестуван под стража е със забележителна по размер информация за съдимост. Той е с 5 предишни влезнали в действие присъди за разнообразни престъпвания на закона – от закононарушения против собствеността до разпространяване на опиати. Грабежът, за който е настоящето следствие, е осъществен едвам половин година след условното му предварително освобождение. Наказателният кодекс квалифицира това закононарушение като тежко съзнателно и планува наказване „ отнемане от независимост “ от 5 до 15 години.
Пред Апелативния съд през днешния ден служебният бранител на Николай сложи под подозрение съпричастността му към действието. Адвокатът посочи и болестта на обвинения – параноидна шизофрения. 
Прокуратурата уточни, че жалбата против задържането не е основателна. Пострадалият е разпознал Николай С. като лицето, направило похищението. Опасността той да извърши ново закононарушение се извежда от правосъдното му минало и от обстоятелството, че последното действие съставлява рисков рецидив. 
Чрез аудио-визуална връзка със следствения арест, обвиненият изиска най-леката мярка за неотклонение. 
Апелативен съд - Варна не откри жалбата му за основателна. Като показа причините на Окръжния съд, въззивната инстанция ги добави в няколко насоки. Водещи с изключение на обясненията на потърпевшия мъж, са и гласните доказателства от двама очевидци. Затова не може да търпи рецензия догатката, че Николай е причинител на грабежа. Настоящият състав поддържа и извода на първата инстанция, че е действителна заплахата той да извърши друго закононарушение, с оглед миналата му многократна съдимост.
Способността на обвинения да носи наказателна отговорност макар болестта си е била доказана от съдебно-психиатричната експертиза,  която не установи разстройство на съзнанието. 
Воден от тези съображения, Апелативният съд удостовери като вярно и законосъобразно определението на Варненския областен съд от 13 април и удостовери най-тежката мярка за неотклонение по отношение на обвинения за обир Николай С.
Определението на втората инстанция е дефинитивно и не предстои на обжалване.  

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници! Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии. Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Запомнете: Има неистини, има проклети неистини, само че има и статистика!

Примери за подправени вести за ковид:

Лъжа 1: "Италиански духовник умря, откакто отстъпи респиратора си на по-млад пациент " - Манипулация в търсене на сензация . Оказа се, че 72-годишният пасторът дълги години е страдал от тежко заболяване и просто отказал машинката, тъй като я мразел. (истината виж тук https://petel.bg/BBS--Falshiva-novina-e--che-pastor-v-Italiya-e-pochinal--sled-kato-dal-respiratora-si-na-po-mlad-chovek__359373)

Лъжа 2 "Масови гробове за жертви на COVID-19 на остров Харт в Ню Йорк ". Манипулация . Всъщност, остров Харт от век и половина е обичайното място за безконечен покой на нюйоркчаните, чиито близки не са открити или не са се погрижели за своите мъртъвци. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--V-Nyu-York-ne-pogrebvat-v-masovi-grobove-pochinalite-ot-koronavirus--Poredna-manipulatsiya-e-__359712)

Лъжа 3 " 5000 медицински сестри умряли в Италия " . Абсолютно подправена вест, както и фотосите с ковчезите в Италия, които се оказаха от нещастието с потъналия през 2015 година транспортен съд със 700 бежанци от Либия в Лампедуза. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--5000-meditsinski-sestri-ne-sa-pochinali-v-Italiya-ot-koronavirus--BNR-se-izvinyava-za-nevyarnata-informatsiya__358574)

Лъжа 4 "Швеция се насочва към злополука ". Швеция не се насочва към злополука. (Истината виж тук https://petel.bg/SHvetsiya-prodalzhava-s-liberalniya-podhod-kam-koronavirusa--Kakvo-shhe-stane--ako-se-spravi-po-dobre-ot-ostanalite--__360254)

Лъжа 5 "Източна Европа се оправя по-добре от Западна с ковид ". Политическа операция на локалните държавни управления, с цел да натрупат рейтинг. Просто източноевропейските страни са с по-слаби здравни системи и по-слаба организация и вършат по-малко проби (Истината виж тук https://petel.bg/Zapadnite-medii-zapochnaha-da-razkrivat-istinata--Iztochna-Evropa---nyama-testove--ima-tsenzura-i-izkusheniya-za-diktatura__358072)

Лъжа 6 " Ад в Лондон. Моргите са цялостни. Британско летище може да стане коронавирусна морга " - Медийна сензация . Всъщност последните налични статистически данни демонстрират, че в действителност смъртността във Англия тази година е същата или по-ниска от предходната . Такова е ситуацията и в Ню Йорк (Истината виж тук https://petel.bg/Po-malko-hora-sa-pochinali-tozi-mart-vav-Velikobritaniya-ot-predishni-godini--Vazmozhno-li-e-Kovid19-da-se-okazhe-nay-velikata-obshhestvena-samopsihoza-na-chovechestvoto--__358338)

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР