Варненският апелативен съд отмени оправдателната част от присъда на Окръжен

...
Варненският апелативен съд отмени оправдателната част от присъда на Окръжен
Коментари Харесай

Служителка на Социално подпомагане влиза в затвора за откраднати 400 000 лева от бедните

Варненският апелативен съд анулира оправдателната част от присъда на Окръжен съд – Варна и призна за отговорна някогашната старша счетоводителка от Дирекция „ Социално подкрепяне “ във Вълчи дол Надежда Стоянова по тази причина, че за интервал от 10 години от 2004 до февруари 2014 година, при изискванията на продължавано закононарушение, посредством потребление на документи (ведомости) с погрешно наличие, присвоила посредством машинация 390 102 лв., предопределени за подкрепяне на обществено слаби хора.

Втората правосъдна инстанция показа основанията на митинга на Окръжна прокуратура и откри, че закононарушението е в изключително огромни размери и съставлява изключително тежък случай. 

Апелативният съд във Варна присъди за това действие наказване в размер на 10 години „ отнемане от независимост “, което понижи с 1/3 до 6 години и 8 месеца.

За същия интервал от време Стоянова е лишена от право да заема държавна или социална служба, обвързвана с бранене или ръководство на парични средства. С днешната присъда на Варненския апелативен съд подсъдимата се лишава и от правото да упражнява специалност или активност, обвързвана с бранене или ръководство на парични средства за период от 6 години и 8 месеца, считано от влизане на присъдата в действие.

Съдът анулира наложената от Варненския областен съд пробационна мярка и осъди Стоянова да заплати 1661 лв. разходи по делото в интерес на Висш съдебен съвет.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР