Варненският апелативен съд остави в ареста мъж, обвинен в убийството

...
Варненският апелативен съд остави в ареста мъж, обвинен в убийството
Коментари Харесай

Варненският апелативен съд остави в ареста мъж, погубил баща си

Варненският апелативен съд остави в ареста мъж, упрекнат в убийството на личния му татко в с. Зърнево.

През август въззивната инстанция реши Танер А. да бъде подложен под домакински арест, поради прекаран тежък инфаркт и нужда от сложно лекуване, несъвместимо с изискванията в следствения арест. Тъй като мъжът няма близки, на които да разчита за снабдяване с храна и медикаменти, и са му били отказани обществени услуги, той нарушил мярката за неотклонение. Така се стигнало до повторното му привеждане в ареста.

46-годишният Танер е упрекнат в това, че на 3 август лишил живота на татко си. Седмица преди действието Районният съд в Тервел е издал заповед за незабавна защита с ограничения за протекция във връзка с родителя. Адвокатът оспорва съществуването на законовите условия за задържането под стража. Освен това здравето на подзащитния му не е устойчиво и за него все още има риск.

Представителят на Апелативната прокуратура счита, че съмнението за авторството на действието е обосновано в задоволителна степен. С оглед първоначалните дейности на обвинения да се укрие след действието, тази опасност и в този момент е действителна.
Апелативният съд смята, че догатката за съпричастността на Танер А. към вмененото му действие е подкрепено с доказателства. Рискът той да се укрие се потвърждава от това, че се е отклонил от домашния арест. Събрани са данни, че е мъжът е персона с висока заплаха и не зачита персоналната цялост.

До този извод води правосъдното произвеждане за протекция по отношение на татко му. Твърденията за
влошено здравословно положение не са подкрепени с доказателства. Не е надхвърлен и рационалният период на задържане. 
Определението, с което Апелативният съд във Варна остави без уважение жалбата на Танер А. против задържането му, е дефинитивно, оповестяват от пресцентъра на съда. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР