Варненските седесари се включиха в тържествените чествания на 142-годишнина от

...
Варненските седесари се включиха в тържествените чествания на 142-годишнина от
Коментари Харесай

СДС-Варна почете националния празник 3 март

Варненските седесари се включиха в тържествените празнувания на 142-годишнина от освобождението на България от османско иго в Морската столица, водени от Областния ръководител Д-р Янко Станев и ръководителя на Градската организация инж. Желез Железов.

Заедно със стотици поданици и посетители на града те участваха във военния обред по повдигане на националния байрак на централния варненски площад. Преди това в катедралния храм Св. Успение Богородично беше отслужена тържествена света литургия.

Общоградското шествие стигна първо до паметника на граф Игнатиев, където деятели от СДС-Варна сервираха цветя.

Празничната стратегия планува още концерт-спектакъл „ Свободна България “ във Фестивален и конгресен център-Зала1 от 18,00 часа /вход свободен/, както и тържествена заря-проверка по случай 3-ти март от 19,30 часа на входа на морската градина във Варна.

На 3-ти Март през 1878 година се е подписал Санстефанския кротичък контракт сред Русия и тогавашната Османска империя, с което се поставя завършек на Руско-турската война, почнала през 1877 година и се слага началото на Третата българска страна, след саможертвата на многочислените починали воини за освобождението на България. Всичко това е част от националната ни памет. Ние българите помним!

Трябва да продължим битката, въпреки и с мирни средства. От нас зависи да сме част от градежа на България и в частност Варна, като съвременен европейски град, със свободен дух за свободни хора.

Поклон пред починалите за свободата на България! /sdsvarna.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР