Варненската окръжна прокуратура внесе в съда обвинението срещу 38-годишния Борис

...
Варненската окръжна прокуратура внесе в съда обвинението срещу 38-годишния Борис
Коментари Харесай

Съдят рецидивист обрал дете във Варна

Варненската окръжна прокуратура внесе в съда обвиняването против 38-годишния Борис Атанасов. Той ще дава отговор пред Темида за обир, осъществен в изискванията на рисков рецидив.

Престъплението е осъществено на 30 март 2017 година 13-годишно момче от Руското учебно заведение във Варна се прибирало към дома си. Като множеството младежи, момчето пишело известия в крачка на майка си. Борис го забелязал и тръгнал след него. Влязъл с него във входа на блока му и почнал да дърпа телефона от ръцете му, като го заплашвал, че ще го пребие, в случай че не пусне апарата. Взел го и избягал.

Момчето потърсило помощ от съседите си, с цел да се обади на родителите си. Никой обаче не му отворил на позвъняванията и 13-годишният излязъл на улицата. Там видял съученици и от мобилния телефон на един от тях разказал за случилото се на майка си. Час по-късно Борис продал за 50 лева телефона в заложна къща, като показал персоналната си карта. На идващия ден в региона на автогарата спрял чужд мъж. Разказал му, че е заложил телефона си в близка заложна къща и му предложил да го купи. Мъжът се съгласил и откупил телефона против 55 лв..

Извършителят бил открит от външна охранителна камера, както и от купувача на телефона. Съдебно-оценителната експертиза открила, че отнетото със мощ за заплашване е на стойност над 200 лв..

Борис Атанасов е измежду " отличниците " в занаята. Осъждан е 12 пъти, като са му налагани и ефикасни санкции. В момента също се намира в пандиза, където изтърпява друга влезнала в действие присъда. За последно излязъл от пандиза на 22 септември 2015 година /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР