Варненец пусна кадри от алея в Морската градина, заснети докато

...
Варненец пусна кадри от алея в Морската градина, заснети докато
Коментари Харесай

Варненец с тротинетка в Морската градина предизвика яростен дебат

Варненец пусна фрагменти от алея в Морската градина, снимани до момента в който се движи с електрическа тротинетка. Той направи много изострен коментар към видяното, тъй като съгласно него хората, които се разхождат в парка са извънредно недисциплинирани и се движат всеобщо по тази част от алеята, която е за колела и (по негово мнение) електрически тротинетки.

„ Какво би трябвало да се случи с цел да могат велоалеите да се употребяват обикновено и умерено от хората, за които са предопределени???

Когато колела и тротинетки се движат по улиците - пречат на колите.

Когато колела и тротинетки се движат по тротоарите - пречат на пешеходците.

Когато колела и тротинетки се движат по велоалеите, които са единственото място, предопределено особено за тях, отново ли преча?!

Трябва ли да се стига до произшествия, експанзия, нерви, закани и така нататък с цел да почнат и пешеходците да съблюдават знаци и маркировка?! “ , написа Ростислав Сербезов в групата „ Варна “ във Facebook.

Думите и видеото провокираха огромна дискусия измежду варненци. Някои поддържат твърдо мнението му и упрекват разхождащите се в парка в цялостна липса на дисциплинираност. Други обаче са на мнение, Морската градина е на първо място за пешеходци, а не за прелитащи с висока скорост колела и тротинетки. Най-спорния миг във видеото е прекосяването на снимащия сред две фамилии, едното от които с бебешка количка.



Водачът с тротинетката подава звукови сигнали, което съгласно някои е доста жестоко, изключително за бебето. Ето част от мненията, изразени под формата на мнения, които се отнасят надалеч освен за алеите в Морската:



Основа на казуса в Морската градина идва от ремонта, който направи компания „ Хидрострой “ по поръчка на Община Варна преди 4 години. Тогава на алеята сред ИУ и „ Акациите “ се появи маркировка, която я раздели на две – за пешеходци и за велосипедисти. Заедно с това обаче по други алеи се появиха знаци, че са неразрешени за колела – нещо неуместно като концепция, тъй като авансово е ясно, че това ограничаване няма да се съблюдава.

След много рецензии към общината, възбраната за колела – респективно тротинетки в парка отпадна. Така алеите си останаха за споделено напредване на пешеходци и двуколесни средства, само че маркировката си остана. Именно затова забързаните ездачи на колела и тротинетки декларират искания си. Към тях обаче също може да има такива, най-много във връзка с скоростта, с която карат. Решението в действителност е единствено едно – приемливост и вземане предвид, тъй като въпреки всичко алеите в парка за са всички.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР