Varna24.bg Президентът на република България коментира днес в базата Граф Игнатиево“

...
Varna24.bg
Президентът на република България коментира днес в базата Граф Игнатиево“
Коментари Харесай

Румен Радев коментира горещия шпионски скандал

 Varna24.bg Президентът на република България разяснява през днешния ден в базата " Граф Игнатиево “ последния шпионски скандал, който раздруса страната през вчерашния ден, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Припомняме, че по данни на прокуратурата, двама жители на Руската федерация са осъществявали разследваща активност, при която са търсили информация за проектите за рационализация на българската войска и поддръжката на техническата валидност на военната техника. Целта им е била да предадат събраната информация, представляваща държавна и служебна загадка, на съветското военно разузнаване в Москва.

Ето какво сподели президентът Радев по тематиката:


" Върховенството на националния интерес и отбраната на националната сигурност са народен приоритет и тук не може да има никакъв компромис. Надявам се службите и прокуратурата да са събрали задоволително и справедливи доказателства, с цел да бъдат минимизирани и дипломатическите последици, тъй като има и такива. Трябва да има ясна информация в какво се състои този шпионски скандал!

Трябва да има и явен отговор на изявленията в немското издание " Шпигел “, където има съществени обвинявания, че държавното ръководство на България се слага в услуга на ръководството на непозната страна. И това би трябвало да бъде изчистено!

Трябва да подхождаме с доста ясни и безкомпромисни критерии към всичко, което оронва нашата национална сигурност “.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР