Varna24.bg Зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов проведе работна среща

Varna24.bg Зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов проведе работна среща ...

Полицаи пазят Варна с нови автомобили и велосипеди, възстановяват и видеонаблюдението в центъра.

Varna24.bg Зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов проведе работна среща с кметове от Варна и региона и с представители на туристическия бранш. Поводът е началото на активния летен туристически сезон и осигуряването на обществения ред и сигурността на туристите и гражданите на Варна, предаде репортер на Varna24.bg.

След срещата зам.-министърът получи от кметът на града Иван Портних ключовете от двата нови високопроходими автомобила, които Община Варна закупи за нуждите на ОД МВР Варна. Освен двете модерни полицейски коли варненските полицаи получават и 4 велосипеда за патрулите в Морската градина и курортите. 

"Искам да благодаря на кмета и на Община Варна за предоставените два високопроходими автомобила и четири велосипеда за нуждите на МВР.  В разговора, който водихме с представителите на местната власт, обясних, че това взаимодействие е основен приоритет за МВР.  Обсъдихме текущи проблеми и начини на реагиране. Тези регулярни срещи са, за да подобрим взаимодействието и да работим за превенция на престъпността и по-висока разкриваемост на престъпленията. През следващата година изтича и срокът за подмяна на документите за самоличност и кметът Портних се отзова на една наша скромна молба да бъдат предоставени в общинските центрове за административно обслужване работни места на служители на МВР, които ще могат да приемат заявления от гражданите във връзка с издаване документи за самоличност", каза зам.-министърът.

"Вижда се трайна тенденция за намаляване на престъпленията и повишаване на разкриваемостта през последните 5 години. Изчистихме нюансите днес и по отношение на настаняването на командированите полицаи на Златни пясъци. Продължаваме и с усилията ни за разширяване на системата за видеонаблюдение в града, защото тя е важна превантивна стъпка. Общината придоби акциите в едно съвместно дружество, основано преди години. Като 100% собственик ще имаме възможност да възстановим старото действащо видеонаблюдение в централната градска част, дкоето ще има достъп и ОД МВР. Това ще даде повече спокойствие за варненци и гостите на града по време на туристическия сезон. Върви техническото обследване на тези камери и процедура по ремонт. Надявам се максимално бързо да ги възстановим", каза кметът.

Стана ясно, че за летния сезон на територията на курортните комплекси във Варна, Бургас и Добрич ще бъдат командировани близо 1000 полицаи, във Варна броят им ще бъде 126.

Шефът на ОД МВР Варна Даниел Пашов обясни, че те бъдат разпределени през юни, юли и август, а сред тях ще има и германски полицаи. През юли и август ще бъдат командировани също по двама румънски полицаи.

Велополицията ще работи още от следващата седмица с новите колелета на територията на Морска гара, Морската градина и в курорта Златни пясъци. Очаква се Варна да има и конна полиция. 

Кметът Иван Портних допълни, че курортните комплекси край Варна са обезпечени и с пожарната безопасност. 

Какво още вижте във видеото!

За да гледате видеото, трябва да активирате Javascript.

Източник: varna24.bg