Varna24.bg Зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов проведе работна среща

...
Varna24.bg Зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов проведе работна среща
Коментари Харесай

Полицаи пазят Варна с нови автомобили и велосипеди, възстановяват и видеонаблюдението в центъра

 Varna24.bg Зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов организира работна среща с кметове от Варна и района и с представители на туристическия отрасъл. Поводът е началото на дейния летен туристически сезон и обезпечаването на публичния ред и сигурността на туристите и жителите на Варна, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

След срещата зам.-министърът получи от кметът на града Иван Портних ключовете от двата нови високопроходими автомобила, които Община Варна закупи за потребностите на ОД Министерство на вътрешните работи Варна. Освен двете съвременни полицейски коли варненските служители на реда получават и 4 велосипеда за патрулите в Морската градина и курортите. 

" Искам да благодаря на кмета и на Община Варна за предоставените два високопроходими автомобила и четири велосипеда за потребностите на Министерство на вътрешните работи.  В диалога, който водихме с представителите на локалната власт, обясних, че това взаимоотношение е главен приоритет за Министерство на вътрешните работи.  Обсъдихме текущи проблеми и способи на реагиране. Тези регулярни срещи са, с цел да подобрим взаимоотношението и да работим за предварителна защита на престъпността и по-висока разкриваемост на закононарушенията. През идната година изтича и срокът за замяна на документите за идентичност и кметът Портних се отзова на една наша скромна молба да бъдат предоставени в общинските центрове за административно обслужване работни места на чиновници на Министерство на вътрешните работи, които ще могат да одобряват заявки от жителите по отношение на издаване документи за идентичност ", каза зам.-министърът.

" Вижда се трайна наклонност за понижаване на закононарушенията и повишение на разкриваемостта през последните 5 години. Изчистихме нюансите през днешния ден и във връзка с настаняването на командированите служители на реда на Златни пясъци. Продължаваме и с напъните ни за разширение на системата за видеонаблюдение в града, тъй като тя е значима превантивна стъпка. Общината закупи акциите в едно взаимно сдружение, учредено преди години. Като 100% притежател ще имаме опция да възстановим остарялото настоящо видеонаблюдение в централната градска част, дкоето ще има достъп и ОД Министерство на вътрешните работи. Това ще даде повече успокоение за варненци и гостите на града по време на туристическия сезон. Върви техническото проучване на тези камери и процедура по ремонт. Надявам се оптимално бързо да ги възстановим ", сподели кметът.

Стана ясно, че за летния сезон на територията на курортните комплекси във Варна, Бургас и Добрич ще бъдат командировани близо 1000 служители на реда, във Варна броят им ще бъде 126.

Шефът на ОД Министерство на вътрешните работи Варна Даниел Пашов изясни, че те бъдат разпределени през юни, юли и август, а измежду тях ще има и немски служители на реда. През юли и август ще бъдат командировани също по двама румънски служители на реда.

Велополицията ще работи още от идната седмица с новите колелета на територията на Морска гара, Морската градина и в курорта Златни пясъци. Очаква се Варна да има и конна полиция. 

Кметът Иван Портних добави, че курортните комплекси край Варна са обезпечени и с пожарната сигурност. 

Какво още вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР