Varna24.bg Варна грейна в празнична премяна, а нови атракции радват

...
Varna24.bg Варна грейна в празнична премяна, а нови атракции радват
Коментари Харесай

Варна вече си има нова празнична премяна, нови атракции радват малчуганите на Независимост

 Varna24.bg Варна блестна в празнична одеждa, а нови атракции радват малчуганите на площад " Независимост ", видя кореспондент на Varna24.bg .

Нов Дядо Коледа и влакче са новите придобивки в украсата на централния варненски площад. 

Украсени са всички булеварди и пешеходни зони в морската столица. Административните сгради и комерсиалните обекти също светят с празнични акценти.

На доста места в града живеещите също са украсили със светещи лампички елхичките пред жилищните кооперации. Още на 30 ноември притежателите на жилищен вход в бл. 122 в ж.к  " Младост " се проведоха и украсиха бора пред входа, като още веднъж го свързаха с уличното осветяване. Хората си издействали специално позволение от Община Варна и в този момент красивото дърво светва всяка вечер и изгасва заран с уличното осветяване.

Припомняме, че по информация на дирекция " Инженерна инфраструктура и благоустрояване " празничната коледна и новогодишна декорация във Варна тази година е допълнена с нови детайли.

Допълнителни светещи детайли са инсталирани по фасадата на постройката на Варненския областен съд, както и в петте региона на града.

Общо над 600 тематични детайла – свещи, елхички, снежинки, звездички, камбанки и 43 000 метра светещи гирлянди блестнаха в морската столица в навечерието на коледните празници. Те са ситуирани по булевардите " Мария Луиза “, " Хр. Ботев “,  " Осми Приморски полк “, " Цар Освободител “, улиците " Пирин “ и част от " Ген. Колев “ - от " Чаталджа “ до " Царевец ", на автогарата и жп гарата, по Аспаруховия мост.

Община Варна разгласи и начало на обичайна акция за най-красива коледна декорация на социална или жилищна постройка, фасади, тераси, дворове, междублокови пространства, търговски пространства.

За четвърта година всички искащи да се включат в самодейността могат да изпращат фотоси на украсените обекти, с ясно указано местоположение, на имейл: [email protected].

Кадрите ще бъдат оповестени в страницата " Да украсим Варна за Коледа " във Facebook, а създателите, събрали най-вече лайкове, ще получат награди.

Класацията е разграничена по браншове - за декорация на фасади на публични здания, на жилищни здания, както и за интериор - художествено оформление на вътрешни пространства. Кампанията ще продължи до 06.01.2020 година в това число, след което ще бъдат оповестени спечелилите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР