Varna24.bg Работници оградиха за ремонт част от Младежкия дом във

...
Varna24.bg Работници оградиха за ремонт част от Младежкия дом във
Коментари Харесай

Започна ремонт на Младежкия дом във Варна, трябва да е готов за Нова година

Varna24.bg Работници оградиха за ремонт част от Младежкия дом във Варна, видя кореспондент на Varna24.bg .
По информация на работещите на обекта, той би трябвало да е подготвен за Нова година. Те обаче са скептични дали това ще се случи. 
Припомняме, че през януари 2017 година планът на архитектите Петър Стефанов, Виктория Иванова и Елица Коева бе класиран преди всичко в състезанието за разработване на абстрактен архитектурен план за обща визия, създаване на налична среда, ремонт и преустрояване на Младежкия дом в града. Конкурсът бе проведен от Община Варна и локалната конструкция на Камарата на архитектите в България, като задачата бе изцяло възобновяване на постройката по отношение на избора на Варна за Европейска младежка столица през тази година.
За присъединяване в състезанието бяха подадени 10 планови оферти. Шестчленно жури дефинира спечелилите, като водещите критерии за асортимент бяха отличителна визия, бърза реализация, резистентност във връзка с архитектурния образ и употребяваните материали.

В състезанието на второ място се класира планът на арх. Нона Цекова и арх. Цветан Цеков, а на трето място - планът на арх. Венцислав Неделчев. За спечелилите са планувани парични награди. 

Ремонтът би трябвало да се осъществя на два стадия. Първият планува построяването на външната железна стълба и на асансьор, който ще обезпечава елементарен достъп до всички равнища в постройката. Изцяло ще бъде ремонтиран и покривът. Там ще бъдат построени сервизни пространства и лека железна структура с открита тераса. Вторият стадий включва построяването на още една експозиционна повърхност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР