Варна. В кабинета за анонимно и безплатно консултиране и изследване

...
Варна. В кабинета за анонимно и безплатно консултиране и изследване
Коментари Харесай

Д-р Анка Баева, РЗИ – Варна: В кабинета за анонимно изследване за СПИН се предоставят услуги за всички, които желаят да бъдат консултирани и изследвани относно своя ХИВ статус

Варна. В кабинета за анонимно и гратис консултиране и проучване за ХИВ/СПИН се дават услуги за всички, които желаят да бъдат съветвани и изследвани по отношение на своя ХИВ статус. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Варна доктор Анка Баева, шеф отдел „ Противоепидемичен надзор ” в Регионалната здравна ревизия – Варна. Кабинетът действа в постройката на Регионалната здравна ревизия от 2003 година. Разположен е на етаж 5, стая 501. В кабинета работят епидемиолози като консултанти от отдел „ Противоепидемичен надзор ” и Дирекция „ Надзор на заразните заболявания “. Работното време на кабинета е понеделник, сряда и петък от 08.30 до 12.00 часа и от 12.30 до 16.00 часа. Услугите в кабинета включват анонимно и гратис консултиране, информиране и проучване за ХИВ/СПИН, дискутиране на проблеми, които вълнуват хората – пътища на предаване на вируса на СПИН, меродавност на проучването, благоприятни условия за предотвратяване от заразяване. Изследванията се правят посредством взимане на венозна кръв, като методът на работа лишава един или два работни дни. В кабинета се оферират и осведомителни материали – брошури, картички, дипляни за сексуално-предавани болести като хепатит В, хепатит С, сифилис. Осигурени са защитни средства, лубриканти, интимни гелове, които се дават на клиентите гратис.
Кабинетът работи и по Програма „ Превенция и надзор на ХИВ/СПИН ” с Инфекциозна клиника – Варна и дермато-венерологичен кабинет в ДКЦ „ Св. Анна ”, където при нужда се насочват и съветват клиенти на кабинета при строга конфиденциалност.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР