Варна. Утре от 10.00 ч. в Икономически университет – Варна

...
Варна. Утре от 10.00 ч. в Икономически университет – Варна
Коментари Харесай

Във Варна ще се проведе кръгла маса на тема Защитата на личните данни и дигитализацията – предизвикателства и перспективи

Варна. Утре от 10.00 ч. в Икономически университет – Варна и посредством видеоконферентна връзка ще се организира кръгла маса на тематика " Защитата на персоналните данни и дигитализацията – провокации и вероятности ", съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Варна . Събитието е проведено взаимно от Научноизследователския институт и катедра „ Правни науки “ в Икономически университет – Варна.

По предварителни поръчки във форума се чака да се включат специалисти от Комисията за отбрана на персоналните данни, представители от ИДП – Българска академия на науките, на академичната общественост на ИУ – Варна и други университети (ВУТП, УНСС, ТУ – Варна, Шуменски университет „ Епископ Константин Преславски), както и и представители на юридическата процедура (Административен съд – Варна).
Пленарен отчет на тематика „ Защита на данните по дифолт и на стадия на проектирането в епохата на цифровизация “ ще показа Венцислав Караджов – ръководител на Комисията за отбрана на персоналните данни.

Събитието следва да сложи на полето на теоретичната дискусия и практическите провокации най-актуалните аспекти по надлежна, ефикасна и обезпечена отбрана на данните на лицата в цифровата среда. Очаква се да бъдат показани отчети от практици и учени с интерес към проблематиката, които да предизвикат забавни и ползотворни полемики за решение на провокациите – и правни, и обществени, свързани със отбраната на персоналните данни в цифровото общество.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР