Варна. Тенденцията за намаляване на продажбите на имоти в малките

...
Варна. Тенденцията за намаляване на продажбите на имоти в малките
Коментари Харесай

Добромир Ганев, Национално сдружение „Недвижими имоти“: Тенденцията за намаляване на продажбите на имоти в малките черноморски общини се запазва

Варна. Тенденцията за понижаване на продажбите на парцели в дребните черноморски общини се резервира. Това сподели в изявление за Радио „ Фокус “ – Варна Добромир Ганев, заместник-председател на Управителния съвет на Национално съдружие „ Недвижими парцели “. Той добави, че тази наклонност продължава през последните три години. За първите шест месеца на 2017 година размерът от покупко-продажби по Северното Черноморие е намалял с сред 15 и 255. Става въпрос за общините Каварна, Балчик и Бяла.
„ В Несебър също има спад с към 5% за полугодието, в Поморие спадът е 8%. Само в Царево се регистрира растеж, само че той е в границите на до 3%. Тази наклонност на непрекъснат спад е една и съща през последните три години, само че Несебър си остава една от общините, където се осъществя най-големият размер от покупко-продажби в страната. Тя попада в първите 10 общини в страната, като размерът от покупко-продажби е към 500-600 за тримесечие “, добави Добромир Ганев. По отношение на ваканционните парцели специалистът акцентира, че се следи оживление на пазара, което идва от интерес от страна на български жители.
Добромир Ганев означи, че за региони като Свети Влас и Слънчев бряг се оферират извънредно положителни предложения. „ Това кара хората да са по-активни и да закупуват сходно жилище, като една опция за инвестиция. Цените са ниски и има възможност дълготрайно да се осъществят облаги при продажби в границите на идващите 5 до 7 години. Българите са дейни, несъмнено - и съветските жители, само че не толкоз, колкото бихме желали всички. Това е обвързвано главно с икономическата рецесия в Русия, която продължава много дълго време и понижава опциите на жителите “, сподели още Добромир Ганев.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР