Варна. Студенти по медицина от Медицински университет - Варна дариха

...
Варна. Студенти по медицина от Медицински университет - Варна дариха
Коментари Харесай

Студенти от Медицински университет - Варна дариха 290 гривни за деца с диабет

Варна. Студенти по медицина от Медицински университет - Варна подариха 290 гривни, направени от здравна стомана, на Първа детска клиника към УМБАЛ „ Св. Марина ". Това оповестиха от пресцентъра на университета . Медицинските бижута ще бъдат раздадени на деца с диабет. Гривните са предопределени при случай на неотложност, при бързо различаване, навременни дейности и терапия и могат да спасят човешки живот. Те са значими за децата с диабет при положение на тежка хипогликемия, в случай че детето е без компаньон и няма кой да уведоми екипа на незабавната здравна помощ за положението на детето.

Средствата за закупуване на медицинските бижута са в размер на 1700 лева и бяха събрани по време на Благотворителния мартенски базар, състоял се на 28 февруари 2021 година, който студентите провеждат за трета поредна година с поддръжката на Асоциация „ Хипофиза ".

Емил Неделчев, студент III курс, компетентност „ Медицина " към МУ - Варна, показа: „ Тези гривни набират известност и се оказа, че на Запад доста са помогнали, и ние с наслада приехме да изпълним това прелестно начинание. На тях е написано „ Диабет вид 1 " на български и на британски език, както и знака на незабавна помощ и знака на диабетиците. "

Събитието се провежда от Асоциация на студентите медици в България, клон Варна (АСМБ), Асоциация „ Хипофиза ", взаимно с Асоциация на студентите по дентална медицина, гр. Варна (АСДМ), Асоциация на студентите по фармация във Варна (АСФВ) и с поддръжката на Студентски съвет при Медицински университет „ Проф. доктор Параскев Стоянов " – Варна.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР