Варна. Страната ни е достойно представена и се ползва с

...
Варна. Страната ни е достойно представена и се ползва с
Коментари Харесай

Даниела Димова, ГЕРБ: България е достойно представена в организацията на ЕНП Жени

Варна. Страната ни е почтено показана и се употребява с огромно почитание в организацията на ЕНП Жени. Това разяснява Даниела Димова, член на НИС на Жени ГЕРБ и общински консултант, на състоялата се среща с жители в клуба на партийната конструкция във варненския регион „ Одесос ”. Срещата се организира по самодейност на народния представител и началник на ГЕРБ – Одесос доктор Руслан Тошев. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ – Варна .
Димова срещна присъстващите с решенията, взети на конгреса на ЕНП Жени в словенската столица Любляна, където бе гласувано и ново управление на дясната женска групировка за мандат 2018-2021 година Досегашният ръководител Дорис Пак беше единомислещо избрана отново. С най-вече гласове за зам.-председател бе избрана отново и Мария Габриел – българският еврокомисар по цифровата стопанска система и общество. „ С упоритата си работа и уговорката Европа да отговори уместно на провокациите на цифровия свят тя е доказателство за градивната роля на дамите в политиката, в стопанската система, в отбраната на значими публични дела ”, посочи Даниела Димова, която съставлява ЖГЕРБ на форума в Любляна.
По думите й ЕНП Жени са декларирали подготвеност да бъдат приобщени и женски организации от страни отвън Европейския съюз като Мароко, Тунис и други „ Равнопоставеността сред половете остава сериозен акцент в работата ни. Малко повече от една трета от членовете на Европарламента са дами и в хода на полемиката бяха набелязани цели броят им да се усили. Амбицията е да има по-голям % дами както в Европарламента, по този начин и в локалните парламенти ”, означи още Димова. Сред обсъжданите настоящи тематики тя открои и ситуацията на дамите от Западните Балкани.
„ Важно е да продължаваме да отстояваме идеите, свързани с правата на дамите, на всички равнища – локални, национални, интернационалните ”, заключи Даниела Димова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР