Варна с 5 олимпийски басейна, Пловдив с 1 на хартия

...
Варна с 5 олимпийски басейна, Пловдив с 1 на хартия
Коментари Харесай

Открито писмо: Кога Пловдив ще има олимпийски плувен дом

Варна с 5 олимпийски басейна, Пловдив с 1 на хартия Проектът на съвременен плувен басейн отлежава 1 година

До

Кмета на Пловдив господин Иван Тотев

Заместник-кмета с сектор „ Спорт, юношески действия и обществена политика ” - господин Георги Титюков

Председателя на Общинския съвет госпожа Савина Петкова

Директора на Дирекция „ Спорт и юношески действия ” - господин Петър Зехтински

До основния редактор на вестник „ Марица ” господин Руси Чернев

О Т К Р И Т О П И С М О

От плувната общност в град Пловдив - треньори, родители, дребни и огромни другари на плувните спортове

Уважаеми госпожи и господа,

През наближаващата 2019-а градът ни ще е Европейска столица на културата, което е огромна чест и отговорност за всички пловдивчани. Много преди този момент обаче Пловдив е прочут като спортната столица на България, дала на света десетки огромни първенци, което също ни задължава. Това ни дава съображение да се обърнем към вас - старейшините и менторите на нашия град, по един извънредно наболял въпрос. Пловдивското плуване постоянно е било водещо у нас, по този начин ще бъде и отсега нататък. Нашите състезатели са разнасяли славата на града ни по всички континенти. Нашите треньори са измежду новаторите в плувната концепция. Няма по-всеотдайни и настойчиви към триумфите от нашите родители и деятели.

Плуването е страст и наслада. Всичко това ни кара да настояваме за следващ път Пловдив най-сетне да има полагащия му се 50-МЕТРОВ ЗАКРИТ ОБЩИНСКИ ПЛУВЕН КОМПЛЕКС.

Много от вас са плували на басейн „ Младост ”, който е същински деец измежду плувната база в България. Басейнът, в който са се провеждали доста интернационалните и национални шампионати, шампионати и шампионати.

Ето и доказателствата:

В град Пловдив има 300 картотекирани състезатели по плуване към БФ плувни спортове и три пъти повече малчугани, които се учат да плуват. Граждани на Пловдив, които по една или друга причина не са усвоили плувни умения през детството си, търсят експерти и база, с цел да бъдат научени да плуват.

Средно дневно треньори по плуване упражняват по 50 деца и вечер, когато дойдат и най-малките плувци, в един кулоар се струпват по 18-20 деца.

Два пъти в годината Пловдив е хазаин на Държавни персонални отборни шампионати по плуване.

Ежегодно в града ни се организират два огромни интернационалните шампионата по плуване с поддръжката на община Пловдив МТ „ Младост ” и МТ „ Пловдив ”, всеки с по над 450 участници от 35 до 40 клуба от страната и чужбина.

Само на последния интернационален шампионат „ Младост ”, който се организира на 21-22 април 2018 година, плувците от двата пловдивски клуба, трениращи на общинския басейн, завоюваха 216 медала, от които 91 златни.

Пловдивските девойки и момчета за последните две години са сложили 25 републикански върха.

Пловдивските тимове са ставали неведнъж отборни първенци на държавните шампионати по плуване.

И всичко това е реализирано на ЕДИН ОБЩИНСКИ ЗАКРИТ 25-МЕТРОВ ПЛУВЕН БАСЕЙН С 5 КОРИДОРА?

Многократно от страна на Общинското управление публично бе оповестявано, че следва строителството на закрит 50-метров общински басейн, който доста ще усъвършенства подготвителната работа, ще увеличи спортните достижения и ще притегли още искащи да упражняват този прелестен спорт.

Същото се случваше и в Бургас и Благоевград. Но разликата е, че там към този момент са издигнати и действат съвременни олимпийски плувни комплекси с 50-метрови закрити басейн.

Защо тези градове могат да го създадат, а в нашия 380-хиляден град да не може? Как там деятелите, треньорите и състезателите, всичките фенове на плуването са извоювали своето права да се любуват на обичания си спорт?

И какво би трябвало да се случи, с цел да може Пловдив да има полагащата му се облага. След толкоз доста нови градежи на спортни бази и пътната инфраструктура крещяща е нуждата пловдивчани да имат своя олимпийски плувен дом.

Време е вие, водачите на града, да решите този пулсиращ проблем.

Уважаеми госпожи и господа,

Плуването е извънредно всеобщ спорт, който закалява, учи на дисциплинираност и екипен дух. Плуването е първенец в борбата със застоялия метод на живот и гръбначните деформации на децата. Всяко дете, научено да плува, е един избавен човешки живот.

Всяка победа на наш играч разнася името на град Пловдив гордо и възторжено.

Нашите деца заслужават да порастват здрави, да реализират високи спортни триумфи за Пловдив и да останат в града ни.

Но това би трябвало да стане в този момент и незабавно. И не в необозримо розово бъдеще, за което сме слушали неведнъж. Молим, желаем, пожелаваме, настояваме!

Седнете и решете в интерес на децата на нашия Пловдив - да имаме полагащия ни се 50-МЕТРОВ ЗАКРИТ ОБЩИНСКИ ПЛУВЕН КОМПЛЕКС.

Уведомяваме Ви, че ние от своя страна предизвикваме подписка в поддръжка на нашата самодейност, която с изключение на до кмета на общината господин Иван Тотев и ръководителя на Общинския съвет госпожа Савина Петкова ще изпратим още до регионалния шеф господин Здравко Димитров, министъра на спорта господин Красен Кралев и министър-председателя господин Бойко Борисов.

От плувната общественост на град Пловдив
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР