Варна. При огромен интерес от страна на родители и ученици

...
Варна. При огромен интерес от страна на родители и ученици
Коментари Харесай

Варна: При огромен интерес от страна на родители и ученици премина първият уъркшоп „Работилница за иновации на началника на РУО“

Варна. При голям интерес от страна на родители и възпитаници мина първият уъркшоп „ Работилница за нововъведения на началника на РУО “ във Варна. Стотици деца посетиха събитието, което мина под мотото „ Творим за всички, оказваме помощ на всекиго “, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Варна . Залата, в която се организира уъркшопът се оказа тясна за родителите и възпитаници в пети и седми клас, както и гимназисти, които бяха пристигнали да се срещнат с представители на Регионалното ръководство на образованието (РУО). На павилионите имаше представители на професионални учебни заведения, които са заели първи места за иновативност в състезанията на РУО.
С презентация „ Библиотеката в учебно заведение, къде, какво и по какъв начин “ беше показана активността на учебните библиотеки, състезанието за есе и извършената първа конференция за Област Варна на тематика: „ Ученическите библиотеки и поколението Z – благоприятни условия и провокации “. Темата беше показана от библиотекари от ОУ „ Захари Стоянов “ и Първа езикова гимназия във Варна, както и СУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ в Белослав. Ученици на варненската ПГСАГ „ В. Левски “, СУ „ Св. Климент Охридски “ в Аксаково и Варненската комерсиална гимназия „ Г. С. Раковски “ демонстрираха презентация „ Училищният двор, прелестно място за учене и отмора “. Сред представилите се на форума бяха също сертифицирани посредници от СУ „ Димитър Благоев “ в Провадия, ОУ „ Г. С. Раковски “ във Варна и ОУ „ Пайсии Хилендарски “ в село Горен Чифлик.
Свои щандове имаха и Професионалната гимназия по туризъм „ Проф. Д-р Асен Златаров “, ПГХРТ „ Цар Симеон Велики “ в Провадия, ПГЕ, ПТГ, ПГИ „ Д-р Иван Богоров “ във Варна, както и специалисти по приобщаващо обучение.
Диана СТОЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР