Варна. Потенциала за развитие на черноморските пристанища беше сред акцентите

...
Варна. Потенциала за развитие на черноморските пристанища беше сред акцентите
Коментари Харесай

Делегация на ГЕРБ представи черноморските пристанища в китайския град Сямън

Варна. Потенциала за развиване на черноморските пристанища беше измежду акцентите при визитата на делегация на Политическа партия ГЕРБ в китайския град Сямън. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ – Варна . Българската делегация е ръководена от народния представител и ръководител на парламентарната група за другарство с Китай Димитър Бойчев. Той е на посещаване в азиатската страна дружно с кметовете на общините Аврен, Девня, Поморие, Созопол и Царево – Емануил Манолов, Свилен Шитов, Иван Алексиев, Панайот Рейзи и Георги Лапчев, зам.-кметът на община Аксаково Руска Илиева, зам.-областният шеф на Добрич Красимир Николов и ръководителят на Общинския съвет в Бургас Константин Луков.
В рамките на своята аудиенция те се срещнаха с управлението на пристанището в Сямън. В компанията IPC, която ръководи контейнерния терминал в града, българските посетители бяха посрещнати от Йе Жон, основен шеф по надзор и развиване на активността.
Морските направления до българското Черноморие бяха дискутирани в подтекста на плана за бърза жп връзка сред Егейско море, Черно море и Дунава посредством подписания меморандум сред България и Гърция за създаване на жп коридора Солун-Кавала-Александруполис-Бургас-Варна-Русе.
Пристанището в Сянън, което бе презентирано пред делегацията на Политическа партия ГЕРБ, е на седмо място по величина в Китай и на 15-то в света. Годишният му оборот е 10 млн. контейнера, които заемат 80% от неговия потенциал. Обслужват се 143 контейнерни маршрута до 133 интернационалните пристанища от 37 страни. През предходната година е реализиран международен връх, като е проведено прекосяването на 360 контейнера за час, регистрираха от компанията, която има упоритостта да утвърди врата като интернационален контейнерен център.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР