Варна помни доживотната присъда за смъртта на РадостинаГеорги намушкал 50

...
Варна помни доживотната присъда за смъртта на РадостинаГеорги намушкал 50
Коментари Харесай

Син на политик уби студентка и снима трупа

Варна помни доживотната присъда за гибелта на Радостина
Георги намушкал 50 пъти с нож момичето и откакто то спряло да диша

Акцент: Подсъдимият се оправдал с чужд мъж

Малко преди 8 март 2009 година Варна е скована от смут. Една 21-годишна студентка е наръгана с нож 50 пъти. Експертите намират следи от блудничество с натрупа на момичето, а килърът се оказва синът на тогавашния водач на Съюз на демократичните сили в морската столица.



Радостина била надарено и слънчево момиче, настояват всичките ѝ познати.

На 6 март 2009 година студентка от Икономическия университет във Варна Радостина Евтимова отива на ваучър с другари и сътрудници в дискотека „ Тра ла ла “. Там е и 21-годишният Георги, с който са просто положителни познати. В заведението тече тематичната нощ „ Ангели и дяволи “, където раздават рогца и крилца на младежите. След среднощ студентката взема решение да си върви, а Георги потегля да я изпрати. Внезапно моли да остане да спи при нея, тъй като бил скаран с родителите си и не му се прибирало. Двамата отиват на ул. „ Мир “ 17 в жилището на приятеля на момичето - Петър, който бил в Лондон от 2 години. Радостина незабавно се свързва с гаджето си по скайп, по-късно влиза в банята. Тя още не знае, че текат последните ѝ минути. Георги я последва. Между двамата стартира битка. Според прокуратурата евентуално още там я атакува Георги и я изнасилва. Заради нейните обезверени опити да го отхвърли, той взема от кухнята нож и стартира да ръга момичето. Радостина обезверено се бори за живота си. При битките даже съумява да го рани в ръката и крайници. По-късно движимости лица ще открият под ноктите ѝ ДНК от Георги, което недвусмислено приказва за битка при защита. По тялото на Радостина има 50 удара с нож, а правосъдните медици открият, че доста от раните са нанесени, откакто жертвата е била към този момент мъртва.

След убийството Георги взема облекла на Радостина и гъба с вода и стартира да почиства кръвта от целия апартамент. Когато завършва, снима натрупа с телефона си и се обажда на приятелката си Пламена, с която дружно отиват в Спешния център, където зашиват раните на крайници и ръката му. Той се оправдал пред гаджето си, че по време на купона в „ Тра-ла-ла “ станало сборичкване, след това прескачал телена ограда и се наранил.

След като Радостина не се прибира от дискотеката, по-голямата ѝ сестра Теодора взема решение да я потърси. Отива в жилището на Петър и се натъква на страшна панорама. Сестра ѝ лежи мъртва на пода в спалнята в локва кръв. Разследването бързо стига до килъра Георги Цветанов.

Младежът имал защитна версия. Разказал, че двамата с Радостина имали полова връзка от близо година, само че я пазели в загадка. Във съдбовната нощ се отправили към жилището на Петър и легнали да спят. Георги бил разсънен от мощен звук и блъсканица и от пареща болежка в крайници. Оказало се, че кърви, а в стаята се мержелеел контур на мъж, който го блъснал. След като се свестил, Георги видял натрупа на убитото момиче и разхвърляния и оцапан с кръв апартамент. Сложил в сак нейните кървави бикини и сутиен, златните ѝ бижута и персонални движимости, отвертката, преносимия компютър и се прибрал вкъщи, където по-късно криминалистите откриват движимостите на студентката.

Фактите обаче го заковават като палач. Измислената версия не минава в съда, тъй като уликите са доста и безапелационни, че трети човек не е стъпвал в жилището. По време на делото излиза наяве, че студентката е умряла в страшни страдания. Съдебният доктор доктор Ганчев счита, че по време на битката преди смъртоносните удари с ножа студентката е била свиреп бита, имала избити зъби, строшен нос и уврежданията на мозъка. Те са били нанесени със забележителна мощ и жертвата чувствала мощна болежка. Докато е била мушкана и рязана в мъката си Радостина се давела в личната си кръв, което довело до асфикция. Стана ясно още, че жертвата се е защитавала, раните на дланите ѝ показвали, че се опитвала да хване ножа, с който са нанасяни ударите.



Близо 3000 студенти се събраха на проява пред Окръжния съд във Варна с искане за обективен развой.

Следи от сперма обаче не са открити по натрупа и бельото на жертвата и по тази причина Георги не беше наказан по обвиняването за обезчестяване. По време на делото към 3000 студенти се събраха пред Окръжния съд във Варна с искане за обективен развой. Те се притесняваха, че килърът може да се измъкне, тъй като е наследник на водача на Съюз на демократичните сили в града Цанко Цветанов. За зверското закононарушение обаче Георги получи пожизнен затвор, след това присъдата бе доказана и от Върховния касационен съд.

Жертвата била солистка в детска опера
Цветанов тормозел съученик от Механотехникума
Състуденти на Георги се разделиха в мнението си за него след убийството. Едни го разказват като спокоен и учтив, други - като самоуверен и комплексар. Съученикът му от Механотехникума Момчил Канев описа, по какъв начин е бил ограбван от бъдещия палач, който ходел с нож в учебно заведение. Други обаче настояват, че Георги бил добър и сензитивен, пишел надарени стихове. Бащата му Цанко Цветанов въртял ресторанта в общината, а по-късно се е издигнал до общински консултант и водач на Съюз на демократичните сили във Варна. Майката била журналистка, само че изоставила специалността си след присъдата на сина.

Родителите на Радостина били скромни хора, надалеч от политиката, описват техни познати. Баща работел в ТЕЦ-Варна, а майка в църковния магазин на храма „ Св. Петка “. Колеги от Икономическия университет описаха Радостина като лъчезарно момиче, готово да помогне на всеки, дейна и артистична натура. Тренирала гимнастика и балет. Била и солистка на детската опера към общинския детски комплекс, където играела до 18-годишната си възраст. Последно името й е в афиша на мюзикъла „ Един американски уикенд “ по музика на Александър Йосифов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР