Варна. По обвинителен акт на Районна прокуратура – Варна мъж,

...
Варна. По обвинителен акт на Районна прокуратура – Варна мъж,
Коментари Харесай

Варна: 47-годишен водач, шофирал с 3,18 промила в кръвта, е осъден на „лишаване от свобода“ за срок от седем месеца

Варна. По обвинителен акт на Районна прокуратура – Варна мъж, управлявал автомобил след приложимост на алкохол, бе наказан дейно с „ отнемане от независимост “ за период от седем месеца при първичен общ режим на изтърпяване, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна . 47-годишният мъж ще бъде лишен от правото на кара за период от две години.
Р.Р. бил притеглен към наказателна отговорност за това, че управлявал моторно транспортно средство с централизация на алкохол в кръвта си, открита по надлежния ред с химическа експертиза - закононарушение по чл.343б, ал.2 от Наказателен кодекс. Мъжът към този момент бил осъждан за същото закононарушение с влезнала в действие присъда.
Около 00:35 часа на 18 февруари 2022 година, на улица в град Аксаково, полицейски екип спрял за инспекция лекия автомобил, с който се придвижвал обвиненият. Тъй като 47-годишният лидер бил във очевидно нетрезво положение, чиновниците на ОДМВР – Варна го тествал с техническо средство алкотест. Резултатът бил позитивен за приложимост на алкохол. На Р.Р. бил публикуван ваучър за здравно проучване и мъжът бил отведен в МБАЛ „ Света Анна “ за предоставяне на кръвна проба. Според резултатите от направената химическа експертиза обвиненият имал централизация на алкохол в кръвта от 3,18 промила.
Р.Р. ще би трябвало да заплати направените по делото разходи.
Одобреното от Варненския областен съд съглашение е със силата на присъда и е дефинитивно.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР