Варна отново се включва в Световния ден на ходенето. Инициативата

...
Варна отново се включва в Световния ден на ходенето. Инициативата
Коментари Харесай

Днес: Канят на поход край Варна за Световния ден на ходенето

Варна още веднъж се включва в Световния ден на ходенето. Инициативата ще се организира през днешния ден, 7 октомври, в местността Аладжа манастир, напомня Moreto.net.

Сборният пункт е последната спирка на автобусна линия №31 в кв. " Виница " в 10.00 ч., оповестяват от дирекция " Спорт ".

Организиран е пешеходен поход с лидер до Ковшак чешма. След дейното вървене за участниците на място се провежда пикник за отдих и изтегляне на лотария с награди.

Трасето и маршрутите за ходенето са налични за всички искащи, без ограничаване във възраст, пол, равнище на физическа готовност, както и за хора в неравностойно състояние. Целта е да се разпространява здравословния метод на живот посредством упражняване на най-лесно наличната и естествена физическа интензивност – ходенето.

Денят на ходенето се организира във Варна за 31-ви следващ път. В него вземат присъединяване възпитаници и жители на Варна. Провежда се взаимно с туристическите сдружения в града. Традиционно всяка година се включват към 100 души.

Всяка година се провежда поход по друга дестинация. Досега се е стъпало до Ковшак чешма, Черноморец, Джанавара и други

Организатор на събитието са Българската асоциация " Спорт за всички " взаимно с Община Варна и Министерството на младежта и спорта.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР