Варна. Оригинална жалейка от погребението на кап. I ранг Георги

...
Варна. Оригинална жалейка от погребението на кап. I ранг Георги
Коментари Харесай

Варна: Оригинална жалейка от погребението на кап. I ранг Георги Купов беше предадена официално за съхранение във Военноморския музей

Варна. Оригинална жалейка от погребението на кап. I сан Георги Купов беше предадена публично за предпазване във Военноморския музей във Варна от името на Клуб „ Миноносец „ Дръзки “, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Варна . Дарението беше предадено на шефа на културната институция Мариана Кръстева от ръководителя на организацията кап. I сан от запаса Васил Кръстев. Жалейката е с надпис: „ На храбрия пълководец на Миноносеца „ Дръзки “ Георги Купов. Министерството на националната защита “.
Траурната лента е открита в таванско помещение на къща на офицер от Враца и е предадена от съидейник на Клуба „ Миноносец „ Дръзки “ Валерий Волов Дяков.
Капитан I сан Георги Петров Купов е един от именитите капитани в българския военноморски флот, шеф щаб на Флота, учител във Военноморското учебно заведение и държавник, пълководец на торпедния миноносец „ Дръзки “.
Предаването на истинската траурна лента беше осъществено по време на отбелязването на 106-ата годишнина от първата българска морска победа – сполучливата офанзива на миноносеца „ Дръзки ” против турския крайцер „ Хамидие ” през Балканската война, командването на Военноморските сили и управлението на Военноморския музей провеждат провеждането на боен обред по полагане на венци и цветя пред кораба музей „ Дръзки ” и паметника на капитан І сан Димитър Добрев, командвал отряда торпедоносци по време на бойните дейности през 1912 година.
Диана СТОЕВА

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР