Варна. Очаква се в началото на 2022 г. варненци да

...
Варна. Очаква се в началото на 2022 г. варненци да
Коментари Харесай

Младен Иванов, ТАСРУД: Очаква се в началото на 2022 г. варненци да се возят в нови автобуси

Варна. Очаква се при започване на 2022 година варненци да се возят в новите рейсове. Това съобщи в изявление за Радио „ Фокус “ – Варна Младен Иванов, шеф на Общинското дружество ТАСРУД.

Той уточни, че все още към момента публичните поръчки не са завършили.
„ Надявам се до края на юли или най-късно август да бъде определен реализатор. Практиката демонстрира, че след избора на реализатор, постоянно следва обжалване от страна на други участници. Това би забавило процедурата, тъй като минава през Комисия за защита на конкуренцията и във Върховния административен съд. При сключване на контракт в границите на 200 дни по контракт следва рейсовете да бъдат доставени. В този смисъл планувам следващата година при започване на пролетта да имаме нови рейсове “, разяснява още Младен Иванов.

По думите му, критериите за тях са да се даде дълга гаранция, второто е да имат пробег с едно зареждане, подобен какъвто изискват сътрудниците му от градски превоз.
Иванов добави, че екстрите в новите рейсове ще бъдат доста.
Една от тях, примерно, е да има дезинфектант в рейса, който автоматизирано ще го дезинфекцира на последна спирка с едно натискане на копчето от водача.

Що се отнася до това дали е въведено към този момент възнаграждение за километър пробег на общинския транспортьор, това беше въведено незабавно откакто беше призната икономическата рамка от Общинския съвет на Варна, обясни Младен Иванов.

„ Според контракта, който имаме с компания " Градски превоз ", рейсовете би трябвало да се поддържат в безупречен външен и вътрешен тип.

Много скоро ще стартираме дейни инспекции и ще постановяваме наказания за замърсен рейс, за слушане на мощна музика от водача, само че най-много за пропусната спирка или неспазване на разписанието.

Не е проблем, в случай че рейс по справедливи аргументи закъснее с минути, само че е неприемливо да мине по-рано от плануваното и по този начин пасажери, които разчитат на публичния превоз да не съумеят да стигнат в точния момент.

Що се отнася до брандирането, което тормози доста пасажери поради затъмнените стъкла, това е въпрос към шефа на " Градски превоз " инж. Злати Златев. Аз също не намирам някои от рекламите за доста лицеприятни, всички рейсове, които са ми показани от община Варна по Европроект нямат право да бъдат брандирани. Старите рейсове, които излязат от приложимост като дойдат новите 60 рейса, няма да имат право на брандирана реклама. Въпреки, че това са доходи, само че съгласно мен те могат да вършат и доходи посредством вътрешна реклама по подобаващ метод, разяснява още Младен Иванов.

Десислава ВАСИЛЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР