Варна. На 17 юли 2022 г., работата на щабовете на

...
Варна. На 17 юли 2022 г., работата на щабовете на
Коментари Харесай

Учението „Бриз 2022” продължава с предпоходна подготовка на корабите и протоколни мероприятия

Варна. На 17 юли 2022 година, работата на щабовете на националното военноморско обучение с интернационално присъединяване „ Бриз 2022 ” продължи с провеждането на предпоходна конференция и работни срещи.

В 14:00 часа, в Конгресния център на Пристанище Бургас се организира Конференция преди излизане на корабите на море, в която участваха офицерите от Щаба и командирите на кораби.

На Конференцията се разискаха елементи по осъществяването на идните през идващите дни извършения и учения на море.

В изявленията си представителите на щабовете и командирите, дадоха висока оценка на извършената предпоходна подготовка, като причина за сполучливо осъществяване на поставените задания.

Поради спора в северната част на Черно море и действителната опция от съществуване на дрейфащи мини в регионите на учението са взети ограничения за обезпечаване сигурността на участниците. Корабите от Военноморските сили на Република България и Република Румъния, към този момент 5 месеца работят в такива условия, имат насъбран опит и са подготвени да одобряват умерения риск.
И по време на бреговата фаза на „ Бриз 2022 “, Военноморските сили на Република България не престават да водят наблюдаване на системата за разделно придвижване по нашето крайбрежие, бреговата линия и тези елементи от националните морски пространства, в които е допустимо появяването на плаваща мина.

Това е първото огромно обучение в Черно море след спора в Украйна. Провеждането му способства за взаимната подготовка и показва готовността на Българските военноморски сили за отбрана на суверенитета и единството на Алианса.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР