Варна. Н. В. царица Маргарита връчи наградите на победителите в

...
Варна. Н. В. царица Маргарита връчи наградите на победителите в
Коментари Харесай

Н. В. царица Маргарита връчи наградите на победителите в турнира по художествена гимнастика „Царица Маргарита“ в град Варна

Варна. Н. В. кралица Маргарита връчи премиите на спечелилите в интернационалния шампионат по художествена гимнастика за наградата „ Царица Маргарита “ в град Варна. Тя е патрон на шампионата, който е учреден на нейно име през 1991 година и на 6 и 7 юли 2019 година се организира неговото 27-мо издание. Това оповестиха от пресофиса на Н. В. Цар Симеон II . На откриването участваха Техни Величества и кметът на Варна Иван Портних, който съобщи, че сходни интернационалните прояви са най-хубавата реклама за морската ни столица и за България.
Спортното събитие се състоя в зала „ Конгресна “ на Двореца на културата и спорта и тази година беше в границите на самодейността „ Варна – европейски град на спорта 2019 “. Надпреварата започва с присъединяване на близо 400 гимнастички от рекордните в историята на шампионата 23 страни: Австралия, Азербайджан, Англия, Андора, Белгия, Германия, Грузия, Израел, Испания, Канада, Кипър, Колумбия, Норвегия, Португалия, Румъния, Русия, Турция, Филипините, Франция, Хърватия, Чили, Япония и България.
Българските гимнастички още веднъж се показаха ослепително с извоюваните 13 медала – 9 златни и 4 сребърни. Царицата връчи медала на победителката в многобоя българката Анна Келман. В церемонията по награждаването се включиха още Анелия Атанасова, основател и уредник на шампионата, и първата международна шампионка на Варна по художествена гимнастика Деспа Кателиева.
Анелия Атанасова получи специфична премия от кмета Иван Портних по случай нейния 70-годишен празник за огромния й принос за развиването на спорта в града.
Турнирът край морето завърши с всеобща гимнастрада, в която се включиха 350 деца от разнообразни клубове. Това е относително нова форма, която Българската федерация по гимнастика постанова през последните няколко години за да приобщава децата от ранна възраст към художествената гимнастика.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР