Варна. Мисля си как, заработи ли ТОЛ системата, магистрала Тракия“

...
Варна. Мисля си как, заработи ли ТОЛ системата, магистрала Тракия“
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов: След като заработи ТОЛ системата си мисля да направим още една допълнителна лента на АМ „Тракия“ до Пловдив

Варна. Мисля си по какъв начин, проработи ли ТОЛ системата, автомагистрала „ Тракия “ до Пловдив да я създадем в 6 ленти, с още една спомагателна лента. Това сподели министър председателят Бойко Борисов във Варна, където взе участие в десетото юбилейно издание на Летния университет на МГЕРБ, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Варна. „ Като тръгнеш от София за Пловдив все едно караш по „ Цариградско шосе “, няма нищо общо с автомагистрала, цялостна е. 45-50 хиляди коли на денонощие пълнят „ Тракия “, от 15 хиляди, които са били “, уточни той. „ Говорят ни не се ял асфалт, 50 хиляди коли и камиони като минат през днешния ден това нали е ползване и обороти. Уважаваме ги доста, само че не харчете сила да се занимавате с тях “, разяснява министър председателят. „ В същото време вършим и мостовете на Автомагистрала „ Хемус “, не желая да плашим хората в какво положение са. 36-37 години нищо не е пипано, никой не желае да поема отговорност за това, всичко би трябвало ГЕРБ да го свърши и да носи отговорност “, изясни Бойко Борисов. „ Всяко държавно управление да е предписание мост, да е предписание автомагистрала или ж.п. права. На нас ни се струпа всичко вкупом. Да вършим „ Струма “, „ Марица “, „ Тракия “, „ Люлин “ и „ Хемус “ “, добави той. „ Нали тогава сме били цъфнали и вързали. Магистрала до Правец, ето това са правили, все едно аз да си бях направил автомагистрала от София до Банкя и да кажа стига толкоз “, разяснява Бойко Борисов. „ Сега отново ще се обидят, каквото и да кажа все се наскърбяват. Следващия би трябвало да го изберем някъде от надалеч, с цел да може да си направи път до у дома “, уточни министър председателят. „ Приоритет на целите е „ Хемус “, желая да съм жив да я видя. Ще видите и вие каква ще бъде разликата в България с „ Хемус “ “, съобщи Бойко Борисов. Той посочи, че всеки ден след до каква степен са стигнали изпълнителите, като този мандат би трябвало да се ревизира по какъв начин се строи автомагистралата до Търговище.
Той разяснява развиването на Европейски Съюз с думите: „ Европейският съюз е неповторим по своята същина. Това е най-демократично построеното нещо в света. То, несъмнено, заради тази причина няма такава експедитивност, каквато има в страните, където има централизираната власт. Но пък почне ли да се движи нещо, то постоянно става “. „ Аз съм огромен оптимист, имам вяра в Европа “, добави още министър председателят.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР