Варна. Министър-председателят Бойко Борисов посрещна тази вечер френския президент Еманюел

...
Варна. Министър-председателят Бойко Борисов посрещна тази вечер френския президент Еманюел
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов посрещна френския президент Еманюел Макрон на летище „Варна“

Варна. Министър-председателят Бойко Борисов посрещна довечера френския президент Еманюел Макрон, който дружно с водена от него делегация идва на посещаване у нас. Президентът Макрон беше посрещнат на летище „ Варна “ с почетен шпалир от матроси от Военноморските сили. Това оповестиха от държавната осведомителна работа.
Утре в резиденция „ Евксиноград “ министър председателят Борисов и президентът Макрон ще беседват на четири очи, след което ще се организира и пленарна среща. Сред обсъжданите тематики ще бъдат вероятностите за развиване на двустранните връзки сред България и Франция, двустранното икономическо, капиталово и културно съдействие, защитата на външните граници на Европейския съюз, както и концепциите за бъдещето на Европа. Във фокуса на диалозите ще бъдат също по този начин заложените в програмата на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз цели, европейската вероятност на Западните Балкани и присъединението на страната ни към Шенген и към Организацията за икономическо съдействие и развиване.
Разговорът сред българския министър-председател и френския президент е също продължение на тяхната среща от началото на юни в Париж, когато министър председателят Борисов беше признат от президента Макрон в Елисейския замък. На взаимната конференция в Париж Борисов и Макрон подчертаха смисъла на по-нататъшното развиване на двустранните връзки сред България и Франция, както и опцията да бъдат осъществени взаимни планове.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР