Варна. Излезе от печат Рождественският брой на списание Амвон“, издание

...
Варна. Излезе от печат Рождественският брой на списание Амвон“, издание
Коментари Харесай

Излезе от печат Рождественският брой на списание „Амвон“, издание на храм „Св. Атанасий“ – Варна

Варна. Излезе от щемпел Рождественският брой на списание „ Амвон “, издание на храм „ Св. Атанасий “ – Варна, оповестиха от Варненска и Великопреславска митрополия . „ И Словото стана плът “ на свети Йоан Кронщадски е уводният материал, който ни прави участници в насладата на един от най-значимите празници в човешката история – Рождеството на нашия Спасител.

В рубриката „ Начала “ протоиерей Андрей Ткачев се обръща към тези, които и в предишното, а и в този момент насочат въпроси, подбудени от тяхното обезверение и незнание. Писидийският Митрополит Сотириос ни коментира смисъла на апела, който се чува на всяка Литургия „ На Христа Бога да предадем “. В рубриката „ Слово за живот “ има разясняващи тълкувания на блаженствата, както и разсъжденията на св. Лука Войно-Ясенецки за предопределението.
Статията на ставрофорен иконом Дончо Александров ни кара да погледнем на „ Успех “-а не от световна позиция, а от християнска. Интригуващ е философският размисъл на Сергей Худиев за избора, свободната воля и вярата.

Спазвайки традицията, в списанието участват тематики за фамилията, брака и проблематичните деца, които имат най-голяма потребност от обич. „ За мъжкия блуд “, който за разлика от женския е по-малко дискутирана тематика, предлага забавен взор върху проблематиката.
В рубриката „ Вяра и живот “ се срещаме с упътванията на грузинския светия Григорий Хандзтийски над казуса „ Как да живеем по волята Божия “. Животът и наставленията на още един грузински светия – Гавриил Ургебадзе, са ни показани в описанията от негово духовно чадо.

В „ Богословски размишления “ ни хвърля тежката тематика за трансхуманизма. Проф. Алексей Осипов ни предизвика с въпроса: „ В един Бог ли имат вяра всички религии? “
Има още вълнуващи четива - разкази на претърпели „ Чудесата на вярата “, както споделени безредици за хубостта в природата от св. Порфирий Кавсокаливит и още други публикации, свързани с вярата и духовния живот.

И в този брой екипът на списание Амвон се е постарал да даде четива, резониращи с мислите на християните по отношение на разнородни проблематики, подбудени от земния живот и устрема към постоянно избавление. И в тези светли празнични дни, както приканва свети Йоан Кронщадски в Рождественското си слово: „ Да принесем добродетели в подарък на Родилия се поради нашето избавление, вместо златото, тамянът и смирната, които Му донесоха влъхвите като на Цар, Бог и Човек “!
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР