Варна иска от държавата бившия имот на Руското консулство и

...
Варна иска от държавата бившия имот на Руското консулство и
Коментари Харесай

Варна иска от държавата бившия имот на Руското консулство и бивше военно поделение в Морската градина

Варна желае от страната някогашния парцел на Руското консулство и бивше военно отделение в Морската градина. Това стана ясно след днешното съвещание на Общински съвет-Варна. Представяме ви и останалите решения.

Община Варна закупи терена на така наречен Дупка в центъра на града. Това стана допустимо с привършване на процедурата по разпродажба на сдружението " Централен повсеместен магазин - Варна ", което беше притежател на парцела, оповестиха от Общински съвет-Варна.

На днешното си съвещание Общинският съвет одобри крайния ликвидационен баланс на " ЦУМ – Варна ", както и отчета на ликвидатора. Гласувано бе парцелът с повърхност от 2 915 кв. м да бъде предаден за ръководство на Община Варна. Това е по-големият дял от собствеността на терена, към 900 кв. са частна благосъстоятелност.

Общинските съветници взеха решение също администрацията да изиска от страната два парцела. Единият е на ул. " Македония " №53, в който до неотдавна се обитаваше Генералното консулство на Русия във Варна. След полемика в зала " Пленарна " беше гласувано предназначението на обекта да бъде " за детско заведение " или " за потребностите на общинската администрация ".

Другият неподвижен парцел, благосъстоятелност на Министерство на защитата и с повърхност от близо 47 дка, се намира под Пикадили парк в местността Салтанат. Желанието на Община Варна е територията да бъде обособена като парк.

На днешното съвещание бе взето решение за основаване на работна група за разработване на план на задание за цялостно или отчасти осъществяване на Общия организационен проект на Варна. Тя ще се състои от 21 членове, 1/3 от които ще са общински съветници. Съветниците взеха решение в състава й да влязат техните сътрудници арх. Стоян Петков, Павел Раличков, Мартин Димитров, Иво Балчев, Николай Костадинов, Мартин Златев и Христо Атанасов. Отхвърлено бе настояването за основаване на краткотрайна комисия за наблюдаване работата на ЕСУТ при Община Варна.

Съветниците дефинираха и представители на локалния парламент в Областния  съвет за развиване на област Варна. Това са Биляна Раева, Ивайло Костадинов, София Колева, Николай Костадинов и Димитър Чутурков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР