Варна има голям потенциал за развитието на образователна инфраструктура. Само

...
Варна има голям потенциал за развитието на образователна инфраструктура. Само
Коментари Харесай

Вицепремиерът Томислав Дончев: Готов съм да съдействам за изграждането на образователен кампус във Варна

Варна има огромен капацитет за развиването на просветителна инфраструктура. Само след година и половина ние започваме доста по-мащабни вложения в тази сфера - за основаване на уреди, лаборатории, центрове за върхови достижения, паркове, инкубатори. Това бе мотив са среща и диалог с кмета на Варна, съобщи вицепремиерът Томислав Дончев, който през днешния ден бе на посещаване в морската столица. Радостен съм, че във Варна първо има интерес, второ има подобаващи терени за сходен вид вложения и най-важното е, че има капацитет - университетите тук да работят дружно, добави той.

По-рано през днешния ден вицепремиерът и кметът Иван Портних огледаха на място опциите за създаване на съвременен учебен математико-технологичен кампус, част от който ще бъде и новата постройка на математическата гимназия " Д-р Петър Берон ". Проектът планува той да бъде ситуиран на терен от 22 дка, в региона на техникумите, като за задачата държавното управление към този момент трансферира на Община Варна 14 дка.

Томислав Дончев съобщи, че е подготвен да спомага за обезпечаване на нужното финансиране за кампуса, което по първични данни ще надвиши 10 млн. лева " Целта ни е да превърнем цялата тази зона в един съвременен център за развиване на математика, информатика, технологии и техника ”, изясни кметът Иван Портних. Той добави, че се планува и създаване на съвременна спортна база, на зали и лаборатории, които да бъдат употребени от учениците в професионалните учебни заведения, които се намират на територията на комплекса.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР