Варна. Фестивал Вълшебна разходка на 150-годишната периодична таблица на Менделеев“

...
Варна. Фестивал Вълшебна разходка на 150-годишната периодична таблица на Менделеев“
Коментари Харесай

Варненската обсерватория организира фестивал за ученици, посветен на Менделеевата таблица

Варна. Фестивал „ Вълшебна разходка на 150-годишната периодическа таблица на Менделеев “ ще се организира в Астрономическата обсерватория и планетариум „ Николай Коперник “ във Варна. Това заяви за Радио „ Фокус “ – Варна Свежина Димитрова, шеф на планетарума в града. Тя добави, че събитието е планувано за 22 ноември, а в него могат да се включат възпитаници от V до XII клас, самостоятелно, или в екип. Те ще би трябвало да изберат тематика, обвързвана с периодическата таблица на Менделеев и да я показват посредством театрална режисура, танц или музикално-сценично авторско осъществяване, рисунка, опит, пластично изкуство или видеоклип.
Директорът на обсерваторията във Варна уточни още, че тематиките, които участниците могат да си избират са „ Произход на химичните детайли, значение и приложение “; „ Приноси на Менделеев за науката “; „ Учени, съдействали за структурирането на Периодичната таблица “; „ Химичните детайли – минало, настояще и бъдеще “ и „ Химичните детайли в нас и към нас “.
„ Идеята ни е – денят на фестивала да прерасне в празник, към който да бъдат приобщени допустимо максимален брой възпитаници. Всички, които желаят да се изявят, да научат освен това, да попеят и потанцуват дружно и да помечтаят. Въпреки че конкурсното начало няма да е определящо, най-хубавите участници ще получат награди “, сподели още Свежина Димитрова. Тя добави, че крайният период за записване е до 6 ноември, а за предаване на рисунки, постери, макети и други – 20 ноември.

Десислава ВАСИЛЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР