Варна е в златната среда“ по пазаруване онлайн. Това съобщи

...
Варна е в златната среда“ по пазаруване онлайн. Това съобщи
Коментари Харесай

Варна – в „златната среда“ по пазаруване онлайн

Варна е в „ златната среда “ по извършване на покупки онлайн. Това заяви Николай Петканов от Български Бизнес Форуми. Статистиката е на Национален статистически институт и бе огласена в края на предходната година.

Според нея 22,7% от популацията в Североизточния регион (Варна, Шумен Добрич и други) купува артикули и услуги по интернет. На първо място по интензивност в страната е посоченият за безпаричен Северозападен регион с 25,4%. В дъното на класацията пък е Северният централен регион с градове като Велико Търново, Разград, Русе и Силистра.

Притеснение буди констатацията, че най-голямото електронно умеене на българина е да трансферира информация от директория в директория или от компютър на друго цифрово устройство, уточни Петканов. Трагичното е, че единствено 1,1% от популацията може да основава компютърни стратегии, което ще е доста значимо за бъдещето със стремглавото нахлуване на изкуствения разсъдък, добави той.

75% от българите имат достъп до интернет, чиято скорост е една от най-високите в Европейски Съюз. Това е значима предпоставки и за привличане на непознати вложители.

Анкетата на Национален статистически институт, извършена измежду 4 220 семейства и 9 164 души, демонстрира, че 22% от дамите пазарят за персонални цели по интернет. Техните желания са свързани най-много с артикули и услуги, свързани със здравето.

Процентът на мъжете е 20. Анкетата демонстрира, че множеството от тях слушат музика онлайн.

Най-продаваните артикули във виртуалното пространство са облеклата и спортните артикули, чийто дял възлиза на 76%. С 2 пъти по-малко търсене са стоките за дома, мебелите и играчките. Не са малко и хората, ползващи интернет за хотелски резервации и пазаруване на туристически пакети.

Статистиката демонстрира също, че живеещите по селата също пазарят интензивно онлайн, с което разликите сред дребните селища и огромните градове се стопяват.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР