Варна е домакин този уикенд на последния етап от най-голямата

...
Варна е домакин този уикенд на последния етап от най-голямата
Коментари Харесай

Варна събира футболните отбори от Североизтока

Варна е хазаин този уикенд на последния стадий от най-голямата верига по минифутбол в България. Турнирът „ Грабни „ Купата “ събира на игрищата в Национална спортна база „ Спортпалас “ елитните аматьорски тимове от Североизтока, които ще излъчат нови два печеливши отбора за огромния край в Албена през есента.

Поредицата от съревнования по минифутбол започва през април в Стара Загора, по-късно мина през Пазарджик, Сандански, Горна Оряховица, Монтана и София. Финалистите във всеки град си обезпечават присъединяване в интернационалния финален шампионат, който е плануван за средата на септември край морето с присъединяване на отбори от 10 страни. Досега визи за огромния край в Албена си осигуриха тимовете на: „ Е-Динамикс “ и „ Спортинг “ от Стара Загора, „ Есетра Комерс “ и „ Детони “ от Пазарджик, „ Ветераните “ и „ Ел Класико “ от Сандански, „ Феникс “ и „ Епъл “ от Горна Оряховица, „ Магьосниците “ и „ В и К “ от Монтана, „ Лев Инс “ и „ Северозапад – АМIGO “ от шампионата в София.

Сега във Варна към тях ще се причислят още два състава, поръчките дават обещание извънредно оспорвани мачове. Турнирът ще бъде открит от локалните футболни митове Стефан Богомилов от „ Черно море “ и Димитър Трендафилов от „ Спартак “, които ще дадат началния удар на първата среща в програмата. Сред формалните посетители ще бъде ръководителят на Зоналния съвет на БФС Георги Мирчев и други Тегленето на жребия и тържественото разкриване е тази събота тъкмо в 14.00 ч., половин час по-късно стартират мачовете в квалификационните групи, които ще продължат същия ден до 18.30 ч. В неделя от 9.30 ч. са планувани директните елиминации от четвъртфинал нагоре, в 13.00 ч. ще стартира финалът, незабавно по-късно е награждаването и закриването на шампионата.

Досега присъединяване са декларирали следните тимове: „ Албион “, „ Бирите “, „ Автосервиз Тандем “, „ Извънземните “, „ AFC The Unity “, „ Инголщат “, „ Grey Goose “, „ Ария “, „ Red Partners “, „ Камчия “, „ Порто-Ди Ес “ и „ Лудата Банда “, като записванията не престават. Сред сътрудниците на уредниците от „ Асоциация спорт в свободното време “ в реализирането на плана по стратегия Еразъм + на Европейския съюз са Европейската мрежа за развиване на футбола, Европейската федерация по минифутбол и други

След Варна този уикенд, веригата от аматьорски шампионати „ Грабни купата “ ще приключи с Големия край, плануван за 13-17 септември в Албена. В него наред с българските финалисти ще вземат участие и най-хубавите аматьорски тимове на 10 европейски страни – Нидерландия, Италия, Турция, Словения, Румъния, Унгария, Словакия, Португалия и други Подробности и фотоси ще намерите на  .      
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР