Варна. Доброволци от Градския превантивен клуб към Дирекция Превенции“ във

...
Варна. Доброволци от Градския превантивен клуб към Дирекция Превенции“ във
Коментари Харесай

Варна: Доброволци на кампанията „Не шофирай, ако си пил!“ ще проведат демонстрации с алко-очила на входа на Морската градина

Варна. Доброволци от Градския предпазен клуб към Дирекция „ Превенции “ във Варна ще проведат демонстрации през днешния ден от 17.00 часа с алко-очила. Инициативата, която ще се организира на Входа на Морската градина е част от акцията „ Не шофирай, в случай че си пил! “. Това стана ясно на конференция по отношение на самодейността, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Варна . „ Това са очила, с които се добива визия какви са реакциите в случай че е поето несъмнено количество алкохол “, изясни за смисъла на демонстрациите шефът на Дирекцията по „ Превенции “ Светлана Коева. По думите ѝ по същото време чиновници от бранш „ Пътна полиция “ на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи ще коментират на участниците каква е административната и наказателната отговорност на водачите при пътнотранспортно произшествие. Венелин Урдев от Асоциацията за отбрана на застраховани и потърпевши при ПТП ще изясни за правните последици при възможен случай. Доброволците ще раздават рекламни материали на акцията и ще приканват за рационално и толерантно държание на пътя.
Кампанията „ Не шофирай, в случай че си пил! “ във Варна се провежда за единадесета поредна година. Дейностите по нея стартираха още на 22 април и ще продължат до 31 май, като ще обзет и абитуриентските балове. Тя е ориентирана към разнообразни групи младежи – възпитаници, студенти и млади водачи. Основната целева група са завършващите учебно заведение. Предвидените действия целят запазване на живота и здравето на младежите, техните най-хубави другари, връстници и близки. За обезпечаването на акцията са планувани разнообразни материали – ще бъдат раздадени стикери, ароматизатори, силиконови гривни с посланието на акцията, подложки за питиета, плакати, бележници с превантивно обръщение, които ще доближат до всеки абитуриент в последния образователен час с зов за рационално държание на пътя, тениски и балони.
В рамките на акцията са планувани разнообразни действия на учебно и градско равнище. Сред тях са прожекции на тематични филми, осъществяване на беседи и учебни акции, разпространяване на материали на акцията измежду зрелостниците, в последния час на класа, разпространяване на материали посредством офисите на сътрудниците, разпределяне на материали от доброволци от Градския предпазен клуб на основни места в града и приканване за рационално и толерантно държание на пътя. Кампанията ще бъде разпространявана посредством билбордове, ел. табла и други.
Днес от 13.30 часа следва осъществяване на дискусионна среща сред възпитаници от СУ за ХНИ „ Константин Преславски “ и Венелин Урдев от Асоциацията за отбрана на застраховани и потърпевши при ПТП. По време на беседата ще бъдат показани действителни случаи на ПТП. Ще бъдат разисквани на практика насоки за дейности в случаи на заплаха. Ще се разяснява късото време за реакция в спешни обстановки, разминаването сред визията, че владееш автомобила и себе си и действителният надзор и други въпроси, които съставляват интерес за младежите. Паралелно, за втора поредна година в града се организира и самодейността „ Шофирай рационално 2 “. Тя се осъществя взаимно от Българския червен кръст и Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. А за пръв път в акцията „ Не шофирай, в случай че си пил! “ тази година се включва и Държавната автомобилна администрация. Служителите на звеното раздават рекламните материали на всички кандидат-шофьори.
Диана СТОЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР