Варна. Дни на отворени врати провеждат съвместно Районен и Окръжен

...
Варна. Дни на отворени врати провеждат съвместно Районен и Окръжен
Коментари Харесай

Диана Иванова, Окръжен съд - Варна: Координатори на Центъра по медиация разясняват на граждани практическите стъпки за препращане към медиация

Варна. Дни на отворени порти организират взаимно Районен и Окръжен съд – Варна. Това сподели в изявление за Радио " Фокус " - Варна Диана Иванова, специалист „ Връзки с обществеността “ към Окръжен съд - Варна. Проявата е част от серия начинания, свързани с отбелязването на втората годишнина от основаването на Центъра по медиация към правосъдния регион и националните дни на медиацията. Целта на акцията е разпространение в народен мащаб на преимуществата на медиацията като прийом за различно разрешаване на разногласия отвън съда. Между 10.00 и 12.00 часа координаторите на Центъра по медиация ще посрещат жители, с цел да им дадат уточнения за практическите стъпки за препращане към медиация на страни по неприключили цивилен, частни наказателни и търговски каузи, обсъждани в съдилищата от правосъдния регион. " Посетителите могат да се срещнат със симулирани медиационни процедури, с цел да се види действително какво съставлява една такава процедура ", добави Диана Иванова. В Центъра по медиация ще гостуват и студенти-икономисти от катедра " Правни науки " на Икономически университет - Варна. " Тяхното посещаване е в границите на Дните на медиацията, с цел да бъдат осведомени и да видят каква е връзката сред теорията и практиката по настоящи правни въпроси ", сподели още Диана Иванова. При визитата си студентите ще могат да гледат събирателен филм със симулирани процедури, след което със заместник-председателя на Районен съд - Варна Десислава Жекова ще дискутират опциите за използване на медиация при разрешаване на имуществени разногласия и проблеми, свързани с вещно право.
Днес ще бъде и кулминационната точка на Дните на медиацията във Варна във връзка навършването на 2 години от откриването на Центъра по медиация към правосъдния регион, проведена от Центърa за разрешаване на разногласия – София, Институтa по медиация и извънсъдебно разрешаване на разногласия Итера и представители на съдилищата в града. Началният час на регистрацията е 11.00 часа, до момента в който награждаването на спечелилите първото в България национално съревнование по медиация за студенти ще стартира в 11.30 часа в хотел „ Черно море “, зала 3. На тази публична част ще участват кметът на Варна Иван Портних, регионалният шеф на Варна Стоян Пасев, ръководителят на Общински съвет – Варна Тодор Балабанов, магистрати и представители на университетската общественост, системата на междинното обучение, неправителствени организации и браншови организации.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР