Варна, Бургас и София-област влизат в грипна епидемия от четвъртък

...
Варна, Бургас и София-област влизат в грипна епидемия от четвъртък
Коментари Харесай

Още три области на страната са в грипна епидемия от днес

Варна, Бургас и София-област влизат в грипна зараза от четвъртък – 25 януари. В Бургас тя ще е в действие до края на месеца, а в София-област до 1 февруари в това число.

Смолян пък удължи въведените противоепидемични ограничения. Там епидемията трябваше да бъде в действие от 18 до 24 януари в това число, само че поради високите равнища на заболяемост, интервалът се удължава до края на сегашни месец, пише .

Вчера стана ясно, че област Пазарджик също афишира грипна зараза. Временните противоепидемични ограничения влизат в действие от петък – 26 януари и ще са в действие до 2 февруари, оповестиха от Министерството на здравеопазването.

Така общият брой на областите, въвели краткотрайни ограничения против разпространяването на грип и остри респираторни болести (ОРЗ) става общо осем. Припомняме, че зараза е в действие за област Плевен, Габрово и Пловдив.

При оповестена грипна зараза се преустановяват плановите съвещания на здрави бременни дами и деца; профилактичните прегледи и наложителните имунизации и реимунизации. Провежда се прецизен всекидневен филтър в детските ясли, градини и учебни заведения. Забраняват се свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и обществени институции за деца и възрастни.

В взаимозависимост от развиването на грипната зараза в дадена област, краткотрайните противоепидемични ограничения могат да бъдат допълвани, а интервала на тяхното деяние – удължаван. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР