Варна. 5 133 литра нелегален етилов алкохол иззеха митнически служители

...
Варна. 5 133 литра нелегален етилов алкохол иззеха митнически служители
Коментари Харесай

Над 5 тона нелегален алкохол са иззети в рамките на ден при проверки по Черноморието

Варна. 5 133 литра незаконен етилов алкохол иззеха митнически чиновници единствено за ден - на 13 юли 2018 година, в границите на дейните инспекции против нерегламентираните произвеждане и търговия с акцизни артикули в региона на Черноморието. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Митници “ .
Най-голямото количество незаконен алкохол е намерено при инспекция в село в община Аксаково, в която са взели присъединяване митническа мобилна група и чиновници на митниците Столична и Варна, както и полицейски чиновници от Икономическа полиция Варна. В помощни постройки на частен парцел митническите чиновници откриват общо 3859 литра спиртни питиета с алкохолно наличие сред 45 и 60 %vol.
В същия ден, при две инспекции на друго обитаемо място на същата община, са открити още 1140 литра незаконен алкохол. В избено помещение под жилищната постройка, митническите чиновници от митническа мобилна група откриват 7 пластмасови бидона с съдържимост по 100 литра, цялостни догоре с общо 700 литра жълт на цвят етилов алкохол и алкохолен градус сред 42 и 55 %vol, открити със сертифициран денситометър. При втората инспекция, още веднъж в частен парцел, митническите чиновници откриват още 440 литра етилов алкохол без документи по ЗАДС, от които 120 литра с алкохолно наличие 70 %vol и 320 литра със наличие на алкохол от 45 до 58 %vol.
И при трите случая в границите на инспекцията за открития алкохол не са показани документи по Закона за акцизите и данъчните хранилища. Взети са проби за лабораторен разбор на арестуваните артикули. След излизане на резултатите от лабораторните експертизи ще бъдат формирани административнонаказателни производства.
На същата дата, различен екип на митническа мобилна група, при обход на междуградски път в община Поморие открива 134 литра етилов алкохол, разфасован в 2 пластмасови туби и 11 бутилки с етикети от минерална вода с друга съдържимост. Жълтият на цвят алкохол е с алкохолен градус 37% vol. Митническите чиновници намират алкохола зарязан от крайпътни търговци, които са се подплашили от приближаването на мобилната група и са изоставили стоката си.
Няколко дни по-късно, на 16 юли 2018 година, митнически чиновници правят инспекция в частен парцел в област Бургас, където в избено помещение откриват 500 литра ракия, разпределена в 50 съда по 10 литра всеки. По думите на притежателя ракията била създавана посредством преваряване в котел от закупено грозде в продължение на няколко години.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР