Върховният водач на Иран призова мюсюлманските страни да продължат да

...
Върховният водач на Иран призова мюсюлманските страни да продължат да
Коментари Харесай

Аятолахът обвини Израел: Вие сте гарнизон на тероризма!

Върховният лидер на Иран прикани мюсюлманските страни да продължат да се борят против Израел, който съгласно него не е страна, а " терористичен гарнизон " против палестинците, съобщи Ройтерс.

" Борбата против този тираничен режим е битката против потисничеството и битката против тероризма. И това е публичен дълг да се борим против този режим ", настоя аятолах Али Хаменей в тирада, предавана по малкия екран.

Хаменей приказва в годишния ирански ден Кудс, което е арабското име на Йерусалим, отбелязван в последния петък на месеца на постене на мюсюлманите Рамазан.

Противопоставянето на Израел е мерило за вярата за ръководения от шиитите Иран, който поддържа палестински и ливански ислямистки екстремистки групировки, възразявайки на мира с еврейската страна, която Техеран не признава.

" Сътрудничеството на мюсюлманските страни във връзка с Кудс (Йерусалим) е призрачен сън за ционистите ", акцентира Хаменей.

Иранските управляващи приканиха за слагане на завършек на Израел, в това число посредством референдум, който да изключи по-голямата част от евреите му, като в същото време включва палестинци в района и в чужбина.

Пандемията от ковид принуди държавното управление да анулира годишния си церемониал за Деня Кудс. Но иранските държавни медии демонстрираха фрагменти с мотоциклетисти и транспортни средства, плаващи под палестински и ливански знамена " Хизбула ", движещи се по улиците на Техеран.

Те също по този начин разгласиха фотоси на хора, изгарящи израелски и американски флагове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР