Върховният съд в Румъния излезе с решение, че глобите, издадени

...
Върховният съд в Румъния излезе с решение, че глобите, издадени
Коментари Харесай

Румъния: Глобите по време на извънредното положение са незаконни

Върховният съд в Румъния излезе с решение, че санкциите, издадени от полицията по време на актуалното изключително състояние поради новия ковид, са противозаконни, съобщи AFP.

От началото на изключителното състояние, оповестено в средата на март, са санкционирани към 300 хиляди души за нарушение на рестриктивните мерки. През април държавното управление усили санкцията за нарушение на разпоредбите на карантината от 100 леи (20 евро) на 2000 леи (414 евро), което провокира рецензии в страната, в която чистата междинна месечна заплата е едвам 660 евро, отбелязва организацията.

Според Конституционния съд обаче, член на закон от 1999 година, обхващащ санкциите, използвани по време на изключително състояние, е неразбираем и полицията разпределя наказванията „ случайно “. Премиерът Людовик Орбан изрази шока си от правосъдното решение и го дефинира като " връх в приканването на хората да нарушат " закона. Румъния има над 14 000 доказани случая на новия ковид. Наскоро президентът Клаус Йоханис разгласи, че изключителното състояние ще бъде анулирано на 15 май.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР