Върховният съд по правата на човека в Европа постанови, че

...
Върховният съд по правата на човека в Европа постанови, че
Коментари Харесай

Европейският съд постановява, че неспособността на правителството да намали емисиите на парникови газове нарушава правата на гражданите

Върховният съд по правата на индивида в Европа постанови, че неуспехът на държавното управление да понижи излъчванията на парникови газове може да се смята за нарушаване на правата на жителите, в решение, което ще дефинира пример за бъдещи правосъдни разногласия в региона на климата.

Делото, заведено против Швейцария от група от 2000 души от високопоставени швейцарски дами, на възраст най-вече към 70 години, беше сполучливо на съображение, че не съумя да отбрани жителите от „ съществени неподходящи последствия от изменението на климата върху живота, здравето, благосъстоянието и качеството на живот “, като не извърши личните си цели за климата.

Съдиите в Страсбург в това време отхвърлиха дело, заведено от шестима португалски младежи против 32 европейски държавни управления, установявайки, че групата не е изчерпала правните дейности в националните съдилища.

„ Това, че съдът недвусмислено удостовери, че климатичната рецесия е рецесия с човешките права, ще има голямо значение “, сподели Джоуи Чоудхури, с...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР