Върховният съд на Венецуела призова лидерът на опозицията Хуан Гуайдо

...
Върховният съд на Венецуела призова лидерът на опозицията Хуан Гуайдо
Коментари Харесай

Върховният съд на Венецуела иска да вземе имунитета на Гуайдо

Върховният съд на Венецуела прикани водачът на опозицията Хуан Гуайдо да бъде лишен от парламентарен имунитет, затягайки примката към него единствено няколко дни откакто управляващите оповестиха възбрана той да заема държавни постове, съобщи БГНЕС.
Решението на Върховния съд, което се управлява от правилните съдружници на Мадуро, може да отвори пътя за наказателно гонене на опозиционния водач. Съдът показва нарушаване от страна на Гуайдо на възбрана за пътешестване отвън Венецуела, когато той посети Аржентина, Бразилия, Колумбия, Еквадор и Парагвай от края на февруари до началото на март. Този ход беше подхванат, откакто Гуайдо беше лишен от правото да заема обществена служба в продължение на 15 години - решение, което той отхвърли като невалидно.
Гуайдо, приет за краткотраен президент на Венецуела от към 50 страни, в това число България, се е съсредоточил в битка за власт с президента Никола Мадуро, в която са въвлечени както прилежащите страни, по този начин и суперсили като Съединени американски щати и Русия.
В разгара на политическата борба, страната е наранена от редица опустошителни спирания на електрозахранването, които оставят милиони хора без вода. Това предизвика държавното управление да размени енергийния министър на страната и да вкара режим на ток, с цел да се оправи със обстановката.
Междувременно венецуелският президент Николас Мадуро реши да смени министъра на енергетиката поради повредите с тока. " Реших да назнача Игор Гавидия Леон, инженер с 25-годишен опит, който е имал доста отговорности (...) ", съобщи Мадуро, който уволни пенсионирания военачалник Луис Мота Домингес, който заемаше поста от август 2015 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР