Върховният съд на Унгария постанови в сряда, че правителството на

...
Върховният съд на Унгария постанови в сряда, че правителството на
Коментари Харесай

Унгарският върховен съд осъди правителството на Орбан

Върховният съд на Унгария постанови в сряда, че държавното управление на Виктор Орбан е разгласило " подвеждащи и погрешно показани обстоятелства " по отношение на група за правата на бежанците във въпросник, изпратен до милиони семейства, предава AFP, представена от БГНЕС.
Унгарският Хелзинкски комитет съобщи, че Върховният съд е постановил, че държавното управление е уязвило репутацията му по отношение на въпросника за " национална консултация " за американския милиардер Джордж Сорос, се споделя в известие на УХК.
Според изказването съдът разпорежда на държавното управление да разгласява опрощение на УХК както в печатните държавни медии, по този начин и по този начин и на държавния уеб страница, и да го остави оповестено за 30 дни.
Освен това той би трябвало да изплати на УХК компенсацията от два милиона форинта (6000 евро).
Говорител на Върховния съд удостовери решението в интерес на УХК пред AFP, само че не даде спомагателни детайлности.
" Министерството признава решението на Върховния съд. Въпреки отводите, усукването и завъртането на УХК, остава фактът, че това е финансирана от Сорос организация за миграция ", се споделя в държавно изказване.
Въпросникът „ План на Сорос “ от 2017 година, един от поредицата от по този начин наречените „ национални съвещания “ от 2015 година, които бяха ориентирани към имиграцията, помоли жителите да кажат съгласни ли са или не с позицията на държавното управление.
Един от въпросите твърди, че УХК, която е приела финансиране от Сорос, се застъпва за по-леки присъди за мигранти, наказани за нарушение на закона, в сравнение с за маджарски жители.
Отричайки обвиняванията, УХК съобщи, че се бори за тъждество на правата в Унгария от десетилетия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР