Върховният съд на Сингапур нареди на двама новинарски блогъри да

...
Върховният съд на Сингапур нареди на двама новинарски блогъри да
Коментари Харесай

Блогъри плащат обезщетение за хиляди долари на премиера на Сингапур

Върховният съд на Сингапур подреди на двама новинарски блогъри да платят на премиера Ли Сян Лун общо 370 000 сингапурски $ (равняващи се на 275 113 щатски долара) обезщетение поради публикация за статута на дома на починалия му татко и актуален създател на града страна Ли Куан Ю.

Министър-председателят заведе каузи против Рубаашини Шунмуганатан и Сю Юан Чен, прочут като Тери Шу, поради материал, оповестен през август 2019 година в платформата „ The Online Citizen ”. В него са включени позовавания на различия в семейство Ли за това какво да се прави с парцела, написа „ Ройтерс “.

Върховният арбитър Одри Лим сподели, че публикацията „ оспорва репутацията и характера на Ли “. „ Това беше удар по персоналната цялост на Ли и може съществено да подкопае доверието му, освен персонално, само че и като министър председател “, се споделя в писменото решение.

На сингапуреца Тери Шу е подредено да заплати 210 хиляди сингапурски $, а на малайзиеца Рубаашини – 160 хиляди сингапурски $. От прессекретариата на Ли оповестиха, че получените средства ще бъдат дарени за щедрост.

Други висши фигури в ръководещата Партия на националното деяние също съдят медии и политически съперници за клюка, наричайки това отбрана на репутацията си. През април деятел и финансов консултант се обърнаха към краудфъндинг процедура в Сингапур, с цел да съберат десетки хиляди долари, с които да изплатят компенсации на Ли, откакто министър председателят ги осъди за клюка в две обособени каузи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР