Върховният съд на Съединените щати се произнесе по въпроса дали

...
Върховният съд на Съединените щати се произнесе по въпроса дали
Коментари Харесай

Върховният съд на САЩ единодушно реши, че Тръмп може да участва във вота в Колорадо и Мейн

Върховният съд на Съединените щати се произнесе по въпроса дали името на 45-ия президент Доналд Тръмп може да бъде изключено от бюлетините в някои щати.
 
Това става ден преди по този начин наречения " супер вторник ”, когато в 15 щата ще се организират първоначални избори. Сред тях са Колорадо и Мейн, които не разрешиха на Тръмп да взе участие във вота поради уговорка в конституцията, съгласно която човек, взел участие в протест, няма право да се кандидатира.
 
Съдът единомислещо постанови, че Тръмп може да остане в изборните описи, което е съдбовен удар за щатите, които се пробват да го изключат.
 
Решението с болшинство от 9:0 гласа по дело с висока значителност значи, че името на републиканския водач ще попада в бюлетините за гласоподаване при първичните избори в Колорадо във вторник.
 
Постановлението дейно приключва напъните в други щати да го дисквалифицират от присъединяване в общите избори през 2024 година поради изказванията, че държанието му на 6 януари го лишава от правото да заема длъжността
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР