Върховният съд на Русия готви промени в свое предишно решение

...
Върховният съд на Русия готви промени в свое предишно решение
Коментари Харесай

Руските власти готвят промени в законодателството срещу екстремизма в интернет

Върховният съд на Русия готви промени в свое предходно решение по отношение на присъдите за екстремистки закононарушения в интернет посредством лайкове и репостване в обществените мрежи, написа " Ведомости ".

Запознат източник откроява две ремонти. Първо, прецизира се, че публикуването или репостването на материал, даже да е приет от съда за екстремистки, не потвърждава единствено по себе си, че създателят е целял да разпали омраза. Второ, с цел да реши дали е имал такова желание, съдът би трябвало да вземе под внимание подтекста на обявата, съществуването и наличието на мненията, наличието на целия акаунт и ред данни за потребителската публика, съобщи Българска телеграфна агенция.

От тези ремонти няма да има доста изгода, нито пък щета, счита юристът проф. Леонид Головко. Според него Върховният съд ще реализира доста по-голям резултат, в случай че анулира няколко нашумели присъди за лайкове и репостване.

Новият опит на съветския Върховен съд е " доста слаб ", разяснява Павел Чиков, оглавяващ интернационалната правозащитна организация " Агора ". По думите му съдът очевидно се пробва да заглуши стремежите към либерализация в съветското общество, с цел да не се трансформират законите и всичко да остане, както си е.

Стремително възходящият брой наказателни каузи за изявления в обществените мрежи с рецензии против сегашната власт в Русия или просто против днешната конюнктура в страната тревожи от ден на ден съветското общество, отбелязва " Ведомости ", представен от Би Би Си.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР