Върховният съд на Мисисипи няма да отхвърли бившия куотърбек на НФЛ Брет Фавър от гражданско дело по схемата за социални помощи

...
Върховният съд на Мисисипи заяви, че няма да отхвърли бившия
Коментари Харесай

Върховният съд на Мисисипи заяви, че няма да отхвърли бившия куотърбек на НФЛ Брет Фавър от гражданско дело, заведено от щата, целящо да възстанови милиони долари, разпределени като част от това, което щатът нарича схема за измама в областта на социалните помощи.

Тричленният съдебен състав издаде заповед, с която отхвърли жалбата на Фавр в сряда. CNN се свърза с представителството на Favre за коментар.

Адвокатите на Фавр казаха, че Върховният съд на щата трябва да позволи на Фавр да бъде отстранен от делото, тъй като не е получил финансова полза от прехвърлянето на пари от Министерството на човешките услуги в Мисисипи (MDHS) към атлетичния отдел на Университета на Южен Мисисипи, неговата възпитаница матер.

МАДИСЪН, УИСК - 23 ЮНИ: Бившият куотърбек на Грийн Бей Пакър Брет Фейвър се приближава до грийна, след като удари втория си удар от 4 човека благотворителна битка по време на Американския шампионат по семейно застраховане на 23 юни 2018 г. на голф игрището University Ridge в Мадисън , WI. (Снимка от Dan Sanger/Icon Sportswire чрез Getty Images) МАДИСЪН, УИСК – 23 ЮНИ: Бившият куотърбек на Грийн Бей Пакър, Брет Фейвър, излиза на терена, след като направи втория си удар от 4-ма души за благотворителна борба по време на Американския шампионат по семейно застраховане на 23 юни 2018 г. на голф игрището University Ridge в Мадисън, Уисконсин . (Снимка от Дан Сангер/Icon Sportswire чрез Getty Images) Dan Sanger/Icon Sportswire/Getty Images

Те твърдяха, че освобождаването на Фавр като обвиняем „би предотвратило по-нататъшна значителна и непоправима вреда върху репутацията на Фавр, генерирана от държавни служители, които се хващат за неоснователни искове, за да привлекат общественото внимание“.

През 2020 г. държавен одит установи, че повече от 77 милиона долара са били използвани неправомерно от програмата за социални помощи, предназначена за най-нуждаещите се семейства в Мисисипи, включително разходи за скъпи коли, частно училище и проекти за домашни любимци на знаменитости и политически свързани.

Части от парите бяха използвани за изграждането на волейболно съоръжение в Университета на Южен Мисисипи, както и за инвестиране в компания, която искаше да разработи лекарство за сътресение, кауза, която Favre подкрепи. Според съдебния иск на държавата Favre е бил „най-големият индивидуален външен инвеститор и притежател на корпоративни акции“ в компанията Prevacus.

Фавр не е обвинен в престъпление в схемата за измами със социални помощи. Той обаче е един от повече оттри дузини лица и организации, посочени в гражданския иск, заведен от държавата за възстановяване на част от средствата.

 Бившият играч на НФЛ Брет Фавър във втория кръг на Американския шампионат по семейно застраховане на 11 юни в Мадисън, Уисконсин. Бившият играч на НФЛ Брет Фавър във втория кръг на Американския шампионат по семейно застраховане на 11 юни в Мадисън, Уисконсин. Патрик Макдермот/Гети изображения Северна Америка/Гети изображения

Фавр първоначално подаде молба за уволнение през ноември 2022 г., но държавата преразгледа искането си срещу него месец по-късно. През февруари адвокатите на Favre подадоха друга молба с искане съдия той да бъде отстранен от мащабното гражданско дело.

След това, през април, съдия от окръжния съд на Хайндс отхвърли искането му. Адвокатите на Фавр обжалваха това решение през май пред Върховния съд на щата.

Ерик Хершман, адвокат на Favre, подаде продължително отричане на обвиненията, че е използвал неправомерно присвоени държавни средства, предназначени за нуждаещи се семейства, за изграждането на най-модерно волейболно съоръжение в университета, където дъщеря му е играла.

Фавр призна по отношение на волейболното съоръжение на USM, че е дарил материали с автографи, които да бъдат продадени на търг, помолил е трети страни да помогнат за строителството и е провел срещи с бившия шеф на MDHS Джон Дейвис, бившия атлетичен директор на USM Джон Гилбърт и Основателят на Обществения образователен център на Мисисипи (MCEC) Нанси Ню за строителството.

Той също така твърди, че „Джон Дейвис е предложил MDHS да предостави 4 милиона долара финансиране“ за изграждането на съоръжението.

Дейвис се призна за виновен по две федерални обвинения и 18 щатски обвинения, докато Ню се призна за виновен по обвинения в подкуп, измама, пощенска измама и рекет във връзка със скандала.

Фавр също призна, че му е било платено 1,1 милиона долара от MCEC в замяна на запис на радио реклама и други услуги, за които той твърди, че са били възстановени на държавата, съобщи CNN. Хершман каза пред Fox News през октомври, че Фавр „е получавал пари за правенето на всеки радиоспот, който е поискан“.

CNN съобщи, че Favre е върнал 500 000 долара през май 2020 г. и е изплатил останалите 600 000 долара през октомври 2021 г. за рекламната кампания за обществена услуга, след като държавният одитор е издал писмо с искане за това, според одиторската служба. Но одиторската служба поддържа през 2021 г., че Favre все още дължи 228 000 долара лихви.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР