Върховният съд на Бразилия в петък отхвърли искането на адвокатите

...
Върховният съд на Бразилия в петък отхвърли искането на адвокатите
Коментари Харесай

Бразилия отказа на Болсонару да пътува за Израел

Върховният съд на Бразилия в петък отхвърли настояването на юристите на някогашния президент Жаир Болсонару да му бъде върнат паспортът , с цел да може да пътува до Израел, оповестява АП.

Адвокатите обявиха в изказване в четвъртък, че министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху е поканил Болсонару на събитие през май и е изискал от Върховния съд да върне паспорта му.

" Ненавременно е да се отстрани ограничаването, наложено на разследваното лице ", написа съдията от Върховния съд Александър де Мораеш в решението си, което е в сходство с рекомендацията на канцеларията на основния прокурор, представена от Мораес.

Паспортът на Болсонару бе взет тъкмо, с цел да му попречи да напусне страната, като се има поради " заплахата за наказателните следствия и вероятното използване на наказателното право ", сподели по-рано в мнението си генералната прокуратура.
 Бразилската полиция конфискува паспорта на Болсонаро
Бразилската полиция конфискува паспорта на Болсонаро

Издадени са и заповеди за претършуване на парцели на негови сътрудници

Федералната полиция конфискува паспорта на Болсонару през февруари по време на акция, обвързвана с следствие дали той и неговите висши помощници са възнамерявали да подценен резултатите от изборите през 2022 година и да провеждат въстание, с цел да запазят победения водач на власт. Болсонару загуби изборите от своя противник и правоприемник Луис Инасио Лула да Силва.

Припомняме, че последно в посолството на Унгария в страната. Самият той удостовери, че е бил там. 

Нарекоха дефинираха като нелогично да се допуска, че политикът е останал два дни в унгарското посолство, с цел да изиска леговище или да избегне следствие.
 Бразилската полиция желае да знае какво е правил Болсонаро в унгарското посолство
Бразилската полиция желае да знае какво е правил Болсонаро в унгарското посолство

Той има краен период до сряда, с цел да би трябвало да изясни на висшия съд задачата на престоя си
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР